Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Fosta directoare de la "Bolintineanu", Costica Vărzaru, rămâne în arest

Fosta directoare de la "Bolintineanu", Costica Vărzaru, rămâne în arest

Un articol de: |

Curtea de Apel București a respins, vineri, recursul fostei directoare a liceului ”Dimitrie Bolintineanu” din București, Costica Vărzaru urmând să rămână în arest, anunță Mediafax.

Aceasta a fost arestată preventiv la 2 iulie, fiind acuzată de trafic de influență pentru a frauda examenul de bacalaureat, fiind demisă cu o zi înainte din funcția de director al instituției.
În prima zi a examenului de bacalaureat, la liceul ”Bolintineanu” s-au făcut percheziții și s-au găsit sume de bani în sălile de examen, inclusiv asupra unor elevi.

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiaţi în 1 iulie la Poliţia Capitalei. Comisia de examen a fost schimbată după proba la Limba română, iar conducerea liceului a fost demisă de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Elevii au fost percheziţionaţi de anchetatori la ieşirea din sălile de examen, la unii dintre aceştia fiind găsite fiţuici.

Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul "Bolintineanu" au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă, "copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile", la proba de Limba şi literatura română, anunţa, marţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Ulterior, începând din 5 iulie, zeci de elevi de la "Bolintineanu" au fost audiaţi, la sediul Poliţiei Capitalei, în dosarul fraudelor de la examenul de bacalaureat, majoritatea lor afirmând că s-ar fi strâns, în liceu, sume de bani, fără a da însă detalii concrete sau elemente certe privind destinaţia banilor, au mai spus sursele citate.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment