Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Gabriel Oprea: Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraționistă, exercițiile de testare sunt necesare

Gabriel Oprea: Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraționistă, exercițiile de testare sunt necesare

Un articol de: |
Foto: gov.ro Eveniment

Gabriel Oprea a analizat mediul de securitate din regiune, raportat la afluxul de imigranți, și evaluarea de etapă a exercițiului cu tabere temporare pentru refugiați în județul Timiș, care a început sâmbătă la frontiera cu Serbia.

"Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraționistă, aceste acțiuni sunt necesare pentru testarea capacităților noastre de reacție la dinamica din regiune", a spus vicepremierul în ședința de analiză de la sediul MAI.

În cadrul exercițiului de testare este inclusă și organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecție în România.  

Totodată, polițiști de frontieră, reprezentanți ai structurilor de imigrări, jandarmi, polițiști și pompieri desfășoară și alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate.

"Activitățile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv și sunt desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne", se mai arată într-un comunicat.

Prima tabără de refugiați a fost ridicată la Lunga, în județul Timiș, foarte aproape de granița cu Serbia. Aproximativ 50 de corturi de armată au fost ridicate în Lunga, care sunt păzite de jandarmi. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Oprea,   sedinta MAI,   tabara,   corturi pentru refugiati,   exercitii,   Timiş,   lunga
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment