Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Gabriela Firea vine cu o primă soluție pentru decongestionarea traficului: Evenimentele să nu se mai organizeze doar în Piața Constituției, iar costul chiriei să se împartă între organizatori și Municipalitate (VIDEO)

Gabriela Firea vine cu o primă soluție pentru decongestionarea traficului: Evenimentele să nu se mai organizeze doar în Piața Constituției, iar costul chiriei să se împartă între organizatori și Municipalitate (VIDEO)

Un articol de: |

Gabriela Firea a revenit cu precizări după ce a fost acuzată că a propus anularea tuturor evenimentelor din Capitală drept soluție pentru rezolvarea problemelor cu traficul. Aceasta a declarat că a primit mai multe reclamații din partea bucureștenilor, care s-au plâns că, din cauza evenimentelor care se organizează în Capitală, circulația este îngreunată pe unele artere, multe străzi sunt blocate, iar poluarea fonică afectează somnul copiilor. 

În acest context, Primarul Capitalei propune ca evenimentele să se organizeze și în alte locuri decât Piața Constituției, zone în care chiria percepută este mai mare. Totodată, pentru ca organizatorii de evenimente să nu fie nemulțumiți că trebuie să plătească mai mult, Gabriela Firea propune încheierea unor parteneriate prin care Municipalitatea să achite o parte din costurile chiriei.

Citește și: Iordache îl salvează pe toți: 675 de politicieni ar scăpa de dosarele de incompatibilitate prin noua lege ANI (VIDEO)În plin scandal, Principesa Margareta s-a dat de gol în timpul înmormântării RegeluiKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutGabriela Firea și Florian Bodog au inaugurat NOUL SPITAL de Ortopedie. Construcția noului spital a reprezentat o INVESTIȚIE de ... (VIDEO)

Cele mai multe reproșuri din partea cetățenilor vin din cauza faptului că locații foarte bune nu sunt folosite, în timp ce altele sunt supraexpuse. În Piața Constituției se organizează, de regulă, marile concerte, iar când ele au loc Bucureștiul este paralizat și se pătrunde foarte greu în Capitală. Sunt locații adecvate ce pot fi puse la dispoziția organizatorilor de evenimente: Arena Națională și Romexpo, de exemplu. 

Chiria pentru Piața Constituției care este plătită de organizatori către Municipalitate e modică, cea mai mică din Europa: 1.600 de euro pe zi de eveniment. Nu se mai întâmplă așa ceva nicăieri în lume. La Arena Națională sau Romexpo s-ar porni de la 5.000 de euro și s-ar ajunge până la 15.000. În plus, la Arena Națională se plătește și gazonul, care trebuie refăcut în anumite zone. 

Organizatorii ar putea spune că le este greu să se adapteze la costurile europene și să plătească peste 5.000 de euro. De aceea, eu vin și cu o soluție constructivă pentru a le răspunde celor ce au înțeles greșit mesajul meu: vom discuta cu fiecare organizator și îi vom propune parteneriate, astfel încât să suportăm parte substanțială din această chirie. Nu cred că e o pierdere, bani aruncați pe fereastră, ci o contribuție la viața culturală și la deblocarea orașului.

Citește și: CUTREMUR în România, în această dimineață! VEZI magnitudinea și ZONELE unde s-a RESIMȚIT seismulOperațiunea pe repede înainte până de Crăciun: PSD nu ține cont de oamenii din stradă și se grăbește să mai aducă o serie de modificări în justiție (VIDEO)CINE este SOCRUL fostului principe NICOLAE: S-a bătut contra TĂIERILOR DE PENSII făcute de Guvernul BOC (FOTO)

Dacă nu vom mai organiza toate concertele la Piața Constituției, automat Capitala nu va mai fi atât de blocată, iar diferența de chirie o putem achita din partea Municipalității prin aceste parteneriate cu organizatorii”, a declarat Primarul General.

Gabriela Firea vine cu o primă soluție pentru decongestionarea traficului

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment