Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Gafă la mitingul USL de la Timișoara: Crin Antonescu s-a autointitulat o ”gogoaşă cu gem”

Gafă la mitingul USL de la Timișoara: Crin Antonescu s-a autointitulat o ”gogoaşă cu gem”

Un articol de: |

Preşedintele interimar Crin Antonescu s-a autointitulat o ”gogoaşă cu gem” în fața celor prezenţi la un miting în Timișoara.

Expresia cu ghinion - "Ich bin ein berliner" - a fost folosită pentru prima oară de fostul preşedinte american John F. Kennedy în 1963. A stârnit amuzamentul criticilor tocmai pentru că are o dublă semnificaţie: înseamnă "eu sunt berlinez", dar poate fi la fel de uşor tradusă şi "eu sunt o gogoaşă cu gem".

Le spun prietenilor noştri occidentali "noi suntem berlinezi", adică noi suntem europeni, noi împărţim aceleaşi valori şi idealuri cu voi.

O intenţie lăudabilă de a repara ce mai poate fi reparat din relaţiile româno-germane. Celebra replică a lui John Fitzgerald Kennedy a fost rostită în Berlinul de Vest, în 1963, la data de 26 iunie.

Doar că preşedintele american a fost criticat pentru discursul său, deoarece este ambiguu. Dacă, pe de o parte, expresia se poate traduce "sunt un berlinez" ea mai înseamnă şi "sunt o gogoaşă cu gem."


Gafa lui Crin Antonescu
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   gafa,   gogoasa cu gem,   berliner,   JFK,   miting
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment