Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Mărmureanu: România, aproape de un cutremur catastrofal. Peste șapte grade!

Mărmureanu: România, aproape de un cutremur catastrofal. Peste șapte grade!

Un articol de: |
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, a vorbit, luni, la emisiunea "Evenimentul Zilei", difuzată de B1 TV, pe tema rezistenței seismice a pasajului Basarab, inaugurat recent de primarul general, Sorin Oprescu.

Acesta a spus că o serie de aparate speciale ce detectează seismele au fost instalate pe structura pasajului Basarab, în cazul unui cutremur șoferii vor fi avertizați prin diverse semnale.

Mărmureanu, despre stabilitatea seismică a pasajului Basarab
Embed:

Mărmureanu a spus că un cutremur catastrofal va avea loc și în România, cutremur de peste șapte grade. "Este exact fereastra potrivită", a adăugat acesta.

Specialistul a precizat totuși că un cutremur precum cel din Japonia nu poate avea loc în România.

Gheorghe Mărmureanu: Romania, aproape de un cutremur catastrofal
Embed:


Recomandă stirea:
email
+ adauga comentariu COMENTARII (1):
  • 1. De dobreal | 20 Iunie 2011 22:39

    Toata stima pt dl. Marmureanu, dar in dorinta de a-si vinde cartile mai bate cimpii. Nu el a proiectat Casa Republicii si nici Centrala Nucleara, el a dat doar niste date fizice preliminare. Oricum colectivile de ingineri care le-au proiectat si-au luat masuri de siguranta suplimentare. Daca vreti sa aveti informatii competente despre siguranta constructiilor chemati in emisiune si ingineri structuristi. O personalitate cu care ni inginerii ne mindrim ca suntem contemporani este d-l profesor emerit Panaite Mazilu, un demn urmas al lui Saligny, Gogu Constantinescu e.t.c. care a implinit 96 de ani. Culmea el este nascut chiar in Vrancea. (Chestia cu perioada proprie de vibratie o stie orice student de anul II de la constructii.)

  • Adauga comentariu
    0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
    captcha

    * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate