Gigi Becali, despre ancheta în care este implicat ÎPS Teodosie: Îl pui tu pe un înalt ierarh să stea în casă, la domiciliu? Dar cine ești tu, măi procurorule? (VIDEO)

Gigi Becali, despre ancheta în care este implicat ÎPS Teodosie: Îl pui tu pe un înalt ierarh să stea în casă, la domiciliu? Dar cine ești tu, măi procurorule? (VIDEO)

Curtea Supremă decide luni dacă Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar sau va fi plasat în arest la domiciliu. Asta după ce procurorii DNA au contestat decizia Curţii de Apel Constanţa de a nu înlocui controlul judiciar cu arestul la domiciliu.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Gigi Becali a declarat că un înalt ierarh nu poat fi plasat în arest la domiciliu.

”Ceea ce face DNA acum este sminteală, tulburare în biserică și fac atingere la Biserica Ortodoxă Română, este un atac. Pentru că nu iei înalții ierarhi să îi duci în fața camerelor de luat vederi, la tot felul de anchete. Mai mult decât atât, îl pui tu pe un înalt ierarh să stea în casă, la domiciliu? Dar cine ești tu, măi procurorule? Cum să îl pui tu să stea în casă. Păi el trebuie să sfințească pentru că el are mâna sfințită.

Tu nu-l iei să-l batjocorești pe înaltul ierarh pentru că el are mâna sfințită.

Dacă ești popor ortodox și ești un organ de stat care respecți religia strămoșilor săi, îl iei și faci anchetă pe ascuns, nu așa, ceea ce fac ei. Păi pentru ce să-l ții pe Teodosie, pe Preasfinția Sa în casă? Cui îi folosește ca să stea în casă? Și sfințenia lui și mâna lui sfințită cum mai putem să beneficiem noi de ea?”, a spus Becali.

Gigi Becali, despre ancheta în care este implicat ÎPS Teodosie: Îl pui tu pe un înalt ierarh să stea în casă, la domiciliu? Dar cine ești tu, măi procurorule?

#DIRECT_ONE_ngureh#

În acest context, latifundiarul a avut un mesaj și pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Pentru asta, deși o simpatizez pe Codruța, îi transmit, pentru asta răspunde numai ea pentru că ea este șeful acestei instituții și trebuia să se impună. Să se intereseze la duhovnicul ei, să vadă dacă am dreptate sau nu.

(…)

Să se facă ancheta, dar să se facă în ascuns, dar nu așa că cer arest la domiciliu pentru un înalt ierarh. Cum să ții un înalt ierarh în casa lui?”, a mai spus omul de afaceri.

Referitor la decizia pe care ar putea să o ia instanța, Becali a spus: ”Eu le transmit (judecătorilor – n.r.) să aibă grijă, pentru că atunci când faci așa cu un înalt ierarh, Doamne ferește dacă un înalt ierarh se supără și face niște rugăciuni de alte lucruri de se poate să se întâmple lucruri, boli, cu familiile lor. (…) Harul lui Dumnezeu nu se amestecă cu păcatul preotului și, mai mult decât atât, al înaltului ierah”.

Urmăriți B1TV.ro și pe