Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Giurgiu: Judecător sancţionat de CSM cu 20% din salariu timp de 3 luni pentru întârzieri la soluţionarea dosarelor

Giurgiu: Judecător sancţionat de CSM cu 20% din salariu timp de 3 luni pentru întârzieri la soluţionarea dosarelor

Un articol de: |

Judecătoarea Camelia Datcu, de la Judecătoria Giurgiu, a fost sancţionată, miercuri, de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii pentru întârzieri la soluţionarea dosarelor. În şedinţa miercuri, Secţia pentru judecători a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei, se precizează într-un comunicat al Consiliului.

Astfel, CSM a aplicat sancţiunea disciplinară constând în "diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni".

Magistratul a fost sancţionat pentru săvârşirea abaterii disciplinare constând în "nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile".

Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM poate fi atacată, în termen de 15 zile, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte mai multe despre:   judecator sanctionat,   camelia datcu,   judecatoria giurgiu,   CSM
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment