Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Gorj: Zeci de familii din satul Beacu Mare, rămase fără apă în plină caniculă

Gorj: Zeci de familii din satul Beacu Mare, rămase fără apă în plină caniculă

Un articol de: |

În plină perioadă caniculară, pentru zeci de familii din satul Beacu Mare din judeţul Gorj apa a devenit un lux. La robinet nu mai curge nicio picătură, iar oamenii sunt nevoiţi să parcurgă kilometri întregi pentru a lua apă de la vecinii care au fântâni în curte. O situaţie care durează de mai bine de două săptămâni. În tot acest timp, de la autorităţi nu au avut parte decât de indiferenţă.

Aproape 50 de familii din satul gorjean Beacu Mare, din comuna Scoarţa au ajuns la capătul răbdării. Pe temperaturi de până la 40 de grade Celsius, oamenii nu au apă la robinete.

”Ne confruntăm cu o situaţie foarte grea deoarece primăria nu ne distribuie apă, nu ajunge apa la noi, cărăm apă de la un kilometru şi jumătate cu butoaiele, pentru animale, pentru spălat. De băut, apă potabilă cărăm de la vecini din curte, pentru că nu avem de unde”, se plânge un localnic.

Sătenii au cerut şi ajutorul autorităţilor locale. Pe primar l-au văzut prin sat ultima dată la alegerile locale.

Edilul susţine însă altceva.

”Nu este adevărat. Au avut apă. Spun că a fost apă la program, dar la ei nu a urcat pentru că ceilalți udă grădinile”, a explicat primarul din Scoarța, Aurelian Cotârlău.

Când a aflat că se filmează, ediulul şi-a făcut apariţia şi în sat.

”Aşteptăm să vină apă să avem şi noi să ne oprim în vase, să avem pentru păsări, pentru spălat, pentru toate cele care sunt necesare într-o casă. Dar aşteptăm de trei săptămâni şi nu vine. Dăm drumul la robinet degeaba”, se plânge un alt localnic.

Zeci de familii din Gorj, ramase fara apa in plina canicula
Embed:

Citeşte mai multe despre:   canicula,   Gorj,   apa potabila,   sat,   familii,   apă la robinet
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment