Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Haos în sistemul sanitar: Medicii de familie refuză să cumpere din bani proprii cititorul pentru cardurile de sănătate (VIDEO)

Haos în sistemul sanitar: Medicii de familie refuză să cumpere din bani proprii cititorul pentru cardurile de sănătate (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: alba24.ro Eveniment

Cardul naţional de sănătate provoacă haos în sistemul santinar. Medicii refuză să îşi cumpere din bani proprii cititorul necesar bunei funcţionări a sistemului. În loc să găsească o soluţie, Casa naţională de Asigurări de Sănătate spune că va emite un ordin prin care îi va obliga pe doctori să îşi achizioneze aparatul necesar citirii cardurilor. La mijloc sunt încă pacienţii, care deşi au primit cardurile de sănătate, nu au ce face cu ele.

Distribuirea cardurilor de sănătate a început pe 19 septembrie. O parte au ajuns deja la pacienţi. Problema este că oamenii nu au cum să le folosească pentru ca unitaţile medicale nu au cititor de card.

Medicii de familie spun că statul şi-a făcut treaba pe jumătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a achiziţionat şi cititoare de carduri astfel că doctorii trebuie să plătească pentru îşi putea face meseria.

Medicii spun că preţul unui cititor de carduri variază între 12,5 euro şi 75 de euro, fără TVA. Pe de altă parte, reprezentanţii casei de asigurări de sănătate spun că preţul aparatului este de 5 euro.

Cardul de sănătate, inutil pentru pacienți


Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (1):
 • 1. De Bobo | 30 Octombrie 2014 18:11

  Domni cu mintea luminata cei mai frumosi cei mai destepti cei mai cinstiti din guvern,Daca dati mancare prosti dati si linguri

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  TOP 5 Eveniment
  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Inedit
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade