Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Horia Georgescu anunță că ANI va contesta decizia CAB în cazul lui Mircea Diaconu

Horia Georgescu anunță că ANI va contesta decizia CAB în cazul lui Mircea Diaconu

Un articol de: |

ANI va contesta decizia Curții de Apel București în cazul europarlamentarului Mircea Diaconu, a anunțat, vineri, președintele instituției.

Horia Georgescu crede că ANI va are șanse de izbândă în fața ÎCCJ, explicând că la nivelul curților de apel nu există o practică unitară în cazul proceselor de incompatibilitate, transmite Mediafax.

"Noi avem cunoştinţă de opinia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-o decizie a Curţii Constituţionale. În plus, în luna iunie, Curtea Constituţională a emis o altă decizie care a clarificat acel text de lege referitor la interdicţia de a ocupa o funcţie eligibilă indiferent de tipul ei. După două decizii ale Curţii Constituţionale şi cu opinia Înaltei Curţi, eu privesc optimist spre recursul pe care îl vom formula", a spus Georgescu.

Mircea Diaconu a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, care cere anularea mandatului său de europarlamentar. Agenția a solicitat Autoritatea Electorală Permanentă, pe 28 mai, să nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu, deoarece acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.(Detalii AICI)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment