Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment IMAGINI RARE: Un FULGER GLOBULAR a fost filmat în Oradea! (VIDEO)

IMAGINI RARE: Un FULGER GLOBULAR a fost filmat în Oradea! (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: Facebook Eveniment

O persoană prezentă pe stadionul "Iulian Bodola" din Oradea a surprins într-o filmare video un fenomen meteorologic extrem de misterios. Acesta a postat înregistrarea pe rețelele sociale întrebându-se ce este acesta, iar numeroase persoane i-au transmis că ar fi vorba de un fulger globular.

Fulger globular este un fenomen extrem de controversat și este întâlnit foarte rar. Acesta apare în urma furtunilor cu descărcări electrice și deși există sute de mărturii despre apariție lor, niciodată nu a fost elaborată o teorie exactă privind cauzelor apariției acestora.

Fenomen meteo misterior pe cerul orașului Oradea: Un fulger globular a fost filmat de un martor

Citește și: Incendiu într-un bloc de locuințe din Botoșani: 2 persoane, transportate la spital'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Din ciclul ”Ce mai spun românii”: ”Cifra optanică a sufletului” sau de ce se bea agheasmă (VIDEO)

Un grup de cercetători de la CSIRO şi Universitatea Naţionaă Australiană a publicat în Journal of Geophysical Research Atmospheres un studiu în care elaborează o nouă teorie, scria "Descoperă" în 2012.

Ei au pornit de la observaţia că fulgerele globulare apar cel mai adesea în apropierea geamurilor, la ferestrele caselor sau în cabinele avioanelor.

Citește și: Ce se întâmplă cu mormintele regale de la Curtea de ArgeșL-au prins pe hoțul român care prăduia motocicliștii în MadridMilitarul care a comis crima din coafor a avut ultima testare psihologică în octombrie 2017

După ce lovesc solul, trăsnetele lasă în urmă o dâră de particule încărcate electric (ioni). În cele mai multe cazuri, aceşti ioni pozitivi sau negativi se recombină imediat. Particulele care rămân în stare de ioni coboară spre pământ.

Cercetătorii australieni cred că asemenea ioni se pot acumula pe partea exterioară a unor suprafeţe non-conductoare, cum sunt geamurile. Aceşti ioni acumulaţi pot produce un câmp electric ce poate străbate sticla. Câmpul electric dă electronilor de pe partea interioară a geamului suficientă energie pentru a disloca electroni din moleculele de aer înconjurătoare, eliberând în acelaşi timp fotoni care creează sfera luminoasă.

Citeşte mai multe despre:   fenomen meteo,   oradea,   fulger globular,   furtuna
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment