Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Imperiul lui ”Daddy”. Cum s-a făcut Dragnea stăpân peste 221 de imobile, 856 de hectare în județele Teleorman și Argeș

Imperiul lui ”Daddy”. Cum s-a făcut Dragnea stăpân peste 221 de imobile, 856 de hectare în județele Teleorman și Argeș

Un articol de: |
Foto: EVZ Eveniment

Tel Drum, firma cu acționari secreți legată de Liviu Dragnea, și de alte trei firme conectate la mezinul familiei Dragnea dețin nu mai puțin de 221 de imobile, adică 856 de hectare, arată o anchetă RISE Project. Jurnaliștii au identificat alte 35 de proprietăți, pe lângă cele inițiale, deținute de corporația Tel Drum în Teleorman.

Cele mai multe proprietăți care au ajuns de la stat în proprietate privată se află în județul Teleorman, în localitățile Turnu Măgurele și Alexandria, dar unele sunt în județul Argeș.

Citește și: O cameră secretă a lui Michelangelo deschisă după sute de ani. Ce conține aceastaEmily Ratajkowski face reclamă topless. VEZI VIDEOFetița care zâmbește din brațele tatălui pe care nu-l va cunoaște niciodatăMiorița 2.0. Cercetătorii români au creat o nouă rasă de oiSCANDAL: Sindicaliștii din SINPEN contestă decizia MAI de elimina criteriul de înălțime la admiterea în Poliție

În 1998, Tel Drum a fost transformată de Consiliul Județean Teleorman, condus de Liviu Dragnea, în societate comercială pe acțiuni. Un an mai târziu, compania a fost capitalizată cu șapte terenuri cu o suprafață de peste 5 ha, evaluate la 9,7 miliarde de lei vechi. În 2002, prin semnătura lui Dragnea, firma a fost cumpărată de Marian Fișcuci, prietenul din școală al șefului PSD.

Deși Dragnea a negat în repetate rânduri că a avut vreo legătură cu Tel Drum, jurnaliștii RISE Project au demonstrat că, în perioada mai - septembrie 2002, șeful PSD și Marian Fișcuci au fost colegi în această firmă. Asta după ce Dragnea a transferat de la Consiliul Județean către Tel Drum un alt teren din Alexandria, Consiliul Județean pe care îl conducea redevenind acționar al companiei. Așa, Liviu Dragnea a apărut oficial în structura Tel Drum

Până în noiembrie 2002, când Consiliul Județean a ieșit definitiv din acționariatul Tel Drum, firma cumpărase deja o casă de protocol, o fostă fermă cu tot cu utilaje și o clădire de birouri, care aparținuseră firmei agricole de stat Agroindustriala SA din Turnu Măgurele.

Citește și: DNA, victorie în instanță. Persoane extrem de periculoase au fost arestateCât a costat cel mai scumpă sticlă de vin vândut vreodatăTop 3 zodii care se gândesc numai la sex. Care sunt cei mai PASIONALI NATIVI cu care poți petrece o NOAPTE DE NEUITAT!

Tel Drum a intrat în schema falimentului Agroindustriala în 2002. La acea vreme, compania fusese trecută de o lună de la Consiliul Județean Teleorman, condus de Dragnea, la Marian Fișcuci, fostul coleg de liceu al lui Dragnea.

Tel Drum a primit, fără licitație, terenul de peste 3500 de mp și casa de protocol din Turnu Măgurele, ferma Lița cu terenul aferent de 12,3 ha și un bloc din Turnu Măgurele, plus utilaje agricole și obiecte de inventar. A plătit în total 4,22 miliarde de lei vechi cu tot cu TVA, adică puțin peste 127.000 de dolari. Tel Drum a mai cumpărat de la firma falimentară și ferma Dona, adică alți 340.000 de mp de pământ și 66.000 de mp de clădiri.

În Alexandria, Tel Drum deține într-o fostă clădire a Băncii Naționale a României, apartamentul nr. 2 și subsolul plus o parte din terenul de 1700 de mp. Co-proprietar pe același pământ este statul. Pe strada Libertății, compania își are cartierul general. Terenul de aici, l-a moștenit, în mare parte, pe vremea când acționar era Consiliul Județean.

citeste mai departe

Citește și: TEATRUL TINERETULUI PIATRA NEAMȚ - câștigător al concursului pentru obţinerea de finanţări nerambursabile organizat de AFCNCum va fi VREMEA de SĂRBĂTORI! Anunțul făcut de meteorologi Minerii pensionari din Oltenia ar putea primi cărbune

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade