Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment În România, 30% dintre copiii plasați la stat primesc medicație psihiatrică, fiind transformați în legume: "Doamnă, nu mai vreau să iau medicamente! Eu cred că eram mai isteţ înainte”

În România, 30% dintre copiii plasați la stat primesc medicație psihiatrică, fiind transformați în legume: "Doamnă, nu mai vreau să iau medicamente! Eu cred că eram mai isteţ înainte”

Un articol de: |

Copii inteligenţi, copii activi, copii care pot reuşi în viaţă, chiar dacă soarta le e potrivnică. Aşa sunt mulţi care intră pe porţile centrelor de plasament din România. Însă aici sunt transformaţi pur şi simplu în legume. Şi asta doar pentru confortul celor care ar trebui să aibă grijă de ei.

Dezvăluiri incredibile din centrele de copii din România. Cei găzduiţi în aceste instituţii sunt drogaţi. Potrivit Gazetei Sporturilor, o treime dintre cei care trăiesc în casele de copii din România sunt dopaţi cu medicamente psihiatrice pentru a nu mai fi agitaţi.

În România, 30% dintre copiii plasați la stat primesc medicație psihiatrică: "Doamnă, nu mai vreau să iau medicamente! Eu cred că eram mai isteţ înainte”

Citește și: ”O prezență discretă în Piața Victoriei”: Scriitoarea Ana Blandiana, printre protestatarii din fața Guvernului (FOTO) Biserica Ortodoxă refuză canonizarea Regelui Mihai: nu îndeplinește o condiție Ce-au crescut copiii Nicoletei Luciu! Fetița e superbă cu părul lung, iar băieții nu-i mai recunoștiReghin: O mașină a căzut într-un canal de alimentare cu apă. Șoferul și posibilii pasageri sunt de negăsit 

De exemplu la casa de copii Dacia din județul Brașov, unui număr de 12 dintre cei 28 de copii li se administrează medicație psihiatrică. Iar efectul este cel scontat. Copiii adorm în picioare.

“Am avut câteva cazuri cînd copiii adormeau pe bănci la școală. Ne-am speriat, băleau, nu puteam să-i trezim. I-am chemat pe cei de la Centrul Dacia să vină să îi ia, altădată i-am dus să doarmă la doamna directoare în birou”, povesteşte un profesor de la şcoala din Jibert, acolo unde învaţă copiii de la centrul de plasament Dacia.

Citește și: Principesa Margareta va participa, luni, la ședința solemnă din Parlament în memoria Regelui Mihai Noi șcene șocante într-o școală românească: Elevă bătută de două colege (VIDEO)O cruce de argint de 350 de ani a fost furată dintr-o biserică întemeiată de Ștefan cel Mare

Până şi copiii îşi dau seama că li se întâmplă ceva rău de la pastilele administrate pentru a-i linişti.

“Doamnă, nu mai vreau să iau medicamente! Eu cred că eram mai isteţ când nu luam medicamente”, se plânge Ionuţ, un copil de 12 ani, psihologului. Care îi dă dreptate.

“Sunt copii cu deficit de atenţie, irascibili, cu probleme de comportament, dar poate şi fiindcă sunt sub medicaţie de atâţia ani. Copii normali, dar se enervează repede. Eu nu le-aş da medicaţie. Au trecut prin prea multe traume, senzaţia de abandon de la prea desele mutări”, spune Maria Panait.

Citește și: Proteste la Sibiu: Oamenii scandează ”Hoții cu mustață ne-au furat pe față!” (VIDEO)Încă un artist trece prin momente grele: Gheorghe Zamfir, la spital (VIDEO)A fost aleasă Culoarea anului 2018. Ce semnificaţie are

Însă Ionuţ şi casa de copii Dacia nu sunt cazuri singulare. Cifrele la nivel naţional sunt înspăimântătoare.

19.333 de copii sunt instituționalizați în România. Iar din aceştia 5.485 fac tratament psihiatric medicamentos. La cei mai mulţi dintre ei fără să fie nevoie.

“Ei sunt agresivi, violenţi, dar trebuie discutat cu ei, văzut de ce sunt aşa, ce probleme au. E un efort mai mare decât medicamentul, dar e cu adevărat benefic. Primul pas ar fi să relaţionezi cu copilul acesta. N-ar trebui să adoarmă cu capul pe bănci de la această medicaţie, dar poate că cineva de la centru le dă un pic mai mult ca să fie cuminţi”, este verdictul dat de Iulia Dobrescu, şefa clinicii de psihiatrie pediatrică de la spitalul Obregia.

Citește și: Proteste la Iași, în ciuda frigului pătrunzător: Filosoful Mihai Șora, prezent printre manifestanți (FOTO, VIDEO)Clujenii au ieșit din nou în stradă pentru a protesta față de modificările la legile justiției (VIDEO)Stradă, surpată sub o mașină, la Tulcea: O magistrală de apă a cedat (VIDEO)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment