Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment INADMISIBILĂ TĂCEREA AUTORITĂȚILOR FAȚĂ DE INCIDENTUL DE LA GALAȚI: Se joacă americanii cu supersonicele sau vin ruşii fără să bată la uşă? Ori extratereştrii? E dreptul oamenilor să se ÎNTREBE şi să afle RĂSPUNSURI pertinente!

INADMISIBILĂ TĂCEREA AUTORITĂȚILOR FAȚĂ DE INCIDENTUL DE LA GALAȚI: Se joacă americanii cu supersonicele sau vin ruşii fără să bată la uşă? Ori extratereştrii? E dreptul oamenilor să se ÎNTREBE şi să afle RĂSPUNSURI pertinente!

Un articol de: |

Marți, 16 mai, în jurul orei 16:50 o bubuitură puternică a răsunat în Galați, zgomotul propagându-se pe o rază de 50 de km în jur, până în Brăila și Vaslui. După aproape 48 de ore de la incident este INADMISIBIL modul în care autoritățile tac mâlc, fiecare declinându-și, rând pe rând, competența.

Într-un editorial publicat de Viața Liberă, publicație care a făcut - deocamdată în zadar - demersuri la mai toate organismele prezumate a avea legătură cu cauza bubuiturii, se arată:

Citește și: Lovitură pentru Mircea Sandu. Fostul președinte FRF este cercetat de DIICOT pentru spălare de bani și delapidare

Ne-am obişnuit ca la fiecare exerciţiu, simulare, alarmare, demonstraţie şi altă aplicaţie să fim bombardaţi cu ştiri anunţătoare prin care autorităţile ne recomandă să nu intrăm în panică. Că se trage cu tunul, puşca sau se porneşte sirena, e dreptul oamenilor să ştie că urmează să se întâmple şi e datoria noastră să îi informăm, să nu stârnim panică.

Putem înţelege şi caracterul secret al unor operaţiuni, ţinute ascunse din motive de a nu induce panică sau de a periclita securitatea naţională. Dar, fraţilor, marţi a bubuit în toată regula şi surd-toacă să fi fost ori complet lipsit de uzul raţiunii şi tot te-ai fi întrebat de unde?

A explodat butelia? Combinatul? Uzina de Oxigen? Se joacă americanii cu supersonicele sau vin ruşii fără să bată la uşă? Ori extratereştrii? E dreptul oamenilor să se întrebe şi să afle răspunsuri pertinente de la autorităţi, care, desigur, ar trebui întâi să-şi folosească toate pârghiile secrete şi nesecrete ca să afle.

Citește și: SENIOR EXPO! Romexpo vă invită la singurul târg din România dedicat seniorilor, în perioada 25-28 mai

Ei bine, cineva, dintr-un motiv anume, tace şi menţine suspansul, lăsând loc de interpretări, şuşoteli pe la colţuri şi concluzii care au mai mult sau mai puţin legătură cu realitatea. Cetăţenii au dreptul să ştie. Nu doar că cutare sau cutare exersează sau se antrenează. Când un fapt s-a produs, incontestabil, nevoia de a informa, se pare, dispare mai ceva ca supersonicul în stratosferă. „Nu ştim” nu e un răspuns acceptabil indiferent dacă vine de la civili sau de la oameni cu grade pe umeri, mai ales în contextul geo-politic şi militar actual.

Nu sunt pro-isterizare inutilă şi poate mulţi vor spune că la ce bun să aflăm că oricum, în caz de ceva, suntem zdrobiţi în cinci minute, mai ales noi, ăştia, de pe lângă graniţă. Gălăţean, tulcean sau brăilean, toţi care au trăit la cald bubuitura de marţi nu sunt într-atât de idioţi încât să nu distingă incompetenţa de secretomanie. Orice ar fi fost, subteran, pe pământ sau în aer ne priveşte pe noi toţi, pentru că informaţia e elementul care ne face să nu ajungem nici insultaţi, nici victime fără să ştim de unde ni se trage.

În concluzia apelului făcut de Viața Liberă, reamintim că următoarele organisme au declarat nu au știință de cauza evenimentului: ISU Galaţi, Ministerul Apărării Naţionale, Institutul de Fizică a Pământului, Prefectura Galați.

Citește și: Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic au fost trimiși în judecată de DNA în dosarul plăților ilegale din campania electorală din 2009

Citeşte mai multe despre:   incident Galati,   bubuitura ,   isu,   enigma,   extratereştri,   razboi,   mister
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (1):
  • 1. De Andrei | 21 Mai 2017 03:06

    Eram in Sivita cand s-a produs bubuitura, foarte foarte puternica. In acelasi timp, un avion supersonic zic eu,pt ca avea vuiet puternic, se auzea pe cer. A doua zi am vazut pe un site de stiri de Galati, un reporter luase interviu unui cadru militar. Fara sa vrea, respectivul mentiona ca in cazul in care un avion ar fi depasit viteza sunetului la mai putin de 10000 m s-ar auzi o bubuitura capabila sa sparga si geamuri. Specificand ca pilotilor le este interzis sa faca acest lucru. Exclusese aceasta idee, dar eu cred ca l-a dat de gol fara sa vrea. De ce armata nu spune nimic? Pt ca nimeni sa nu fie sanctionat pt eroare de pilotaj. Dar daca se recunostea de la inceput probabil nu si-ar mai fi facut griji populatia.

  • Adauga comentariu
    0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
    captcha

    * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate