Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Incendiul de pădure din judetul Harghita se extinde în continuare: A fost solicitată intervenția unui elicopter

Incendiul de pădure din judetul Harghita se extinde în continuare: A fost solicitată intervenția unui elicopter

Un articol de: |
Foto: infoo.ro Eveniment

Incendiul de pădure din apropierea comunei Plăieșii de Jos din judetul Harghita este încă activ, la trei zile de la izbucnire.

Din cauza vântului și a temperaturilor ridicate, focul s-a extins astfel că au ars până acum între 60 şi 100 de hectare de pădure de foioase.

Aproximativ 200 de persoane, pompieri, militari și voluntari, intervin pentru limitarea incendiului, după ce focarele care au fost stinse peste noapte s-au reaprins.

Forţele de intervenţie au fost suplimentate, în prezent intervenind întregul efectiv de pompieri de la Detaşamentul Miercurea Ciuc, 25 de vânători de munte, 15 jandarmi, şapte servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă din toate localităţile Ciucului de Jos, pădurari şi zeci de cetăţeni, fiind vorba în total de aproximativ 200 de persoane.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a adresat o scrisoare către prefectul judeţului Harghita, Augusta-Cristina Urzică, solicitând un elicopter special din străinătate.

Citeşte mai multe despre:   incendiu,   pompieri,   padure de foioase,   voluntari,   elicopter
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment