Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Incendiul izbucnit la salina Praid nu a putut fi stins de echipa de intervenție

Incendiul izbucnit la salina Praid nu a putut fi stins de echipa de intervenție

Un articol de: |

Echipa de intervenție care a coborât, marți, în subteran, pentru a stinge un incendiu izbucnit într-o galerie de exploatare a salinei Praid nu a reușit să stingă focul, conducerea minei decizând să cumpere o conductă pentru a se putea acționa cu apă. De asemenea, s-a stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs la instalaţia de ventilaţie a minei.

Incendiul nu poate fi stins din cauza cantității mari de jar, focul afectând o suprafață de 30 mp de grinzi şi planşee de protecţie a galeriei, a exxplicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciubotariu.

'”La o distanţă de 1000 de metri de locul focarului există o sursă de apă şi de acolo se va putea inunda zona. Forţele noastre au ieşit din subteran şi va acţiona acum echipa de salvatori minieri”, a spus Alina Ciubotariu, citată de Agerpres.

Salina va fi închisă până când incendiul va fi stins şi turiştii vor putea coborâ în siguranţă în subteran.

Citeşte mai multe despre:   salina praid,   incendiu,   echipa de interventie,   foc,   mina,   turisti
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment