Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Incidente la referendum: Mai multe persoane într-o cabină de vot, buletine de vot fotografiate sau introduse ilegal în urne

Incidente la referendum: Mai multe persoane într-o cabină de vot, buletine de vot fotografiate sau introduse ilegal în urne

Un articol de: |
UPDATE 14.15:

Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat duminică, la ora 14:00, că între orele 7:00 și 13:00 au fost semnalate 177 de incidente electorale, 62 dintre ele fiind confirmate. (Detalii AICI)

UPDATE 12.40:
Procesul de votare a fost suspendat, timp de o jumătate de oră, în şase secţii de votare din judeţul Mureş, după ce s-a constatat că ştampilele de control au fost aplicate pe faţa, şi nu pe spatele buletinelor de vot, fiind anulate aproximat 900 de buletine de vot dintr-o secţie, ştampilate greşit, informează Mediafax.

UPDATE 12.15:
Mai multe materiale electorale care îndemnau oamenii să nu se prezinte la vot au fost aruncate dintr-un avion de mici dimensiuni, duminică, în zona satului Poiana din comuna suceveană Zvoriştea, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care a cerut Poliției să facă verificări în acest caz. (Detalii AICI)

UPDATE 11.30:
Vicepreședintele PDL Cristian Boureanu a anunțat că PDL a depus plângere penală împtoriva secretarului PSD Liviu Dragnea, pentru că ar fi cerut în mod abuziv mai multor președinți ai unor secții de votare din Teleorman să-i raporteze prezența la vot din oră în oră. (Detalii AICI)

UPDATE 11.15:
Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat, la ora 11:00, că între orele 7:00 și 10:00 au fost semnalate 36 de incidente, majoritatea în mediul rural, numai 20 fiind confirmate. (Detalii AICI)

UPDATE 11.00:
O pensionară din București care a venit să voteze a constatat că soțul ei, Predescu Gheorghe, care a murit de 29 de ani, se află pe lista de votanți, scrie EVZ. Femeia spune că și-a găsit soțul pe listă de fiecare dată când a participat la alegeri, dar că nu a sfătuit-o nimeni, niciodată, ce să facă pentru ca situația să nu se repete.

UPDATE 10.32:
În satul Călugăru, comuna Botoroaga, din județul Teleorman, preotul i-a strâns pe oameni să-i ducă la vot.

UPDATE 10.30:
În localitatea Drăgănești Vlasca, județul Teleorman, 50 de voturi au fost introduse ilegal în urne, la secția 166.

UPDATE 10.00
: Doi bărbaţi au fost reclamaţi pentru că notau numerele de înmatriculare ale maşinilor ce se parcau la o secţie de vot din Capitală, ei pretinzând că sunt poliţişti, potrivit unei sesizări adresate Poliţiei.Incidentul ar fi avut loc la secţia de votare 132-133 din sectorul 1 Bucureşti.

Încă de la primele ore ale zilei au început să apară şi primele incidente de la vot. La secţia de votare de la liceul Xenopol din Capitală, două persoane au intrat împreună într-o singură cabină de vot deşi acest lucru este interzis. Explicaţia a  venit imediat: doamna avea probleme de vedere şi a avut nevoie de ajutor.

Cei doi au intrat în cabină cu aprobarea membrilor comisiei de votare. Însă nici unul dintre ei nu a putut răspunde la întrebarea cum face femeia dovada că are probleme de sănătate.

„De la membrii comisiei de votare am aflat că doamna a intrat în cabina de vot după ce o anunțase pe membra din comisie că nu se simte bine și că dorețte să intre impreună cu soțul ei în cabina de vot. A primit permisiune doamnei de a intra, care răspunde de strada unde locuiește”, a declarat președintele secției de votare, Laura Gabriela Sorococu.

Incidente la vot: Două persoane în aceeași cabină
Embed:

O situaţie similară a avut loc şi la una din secţii de vot de la malul mării. Două femei, mamă şi fiică  au intrat în cabina de vot cu buletinele în mână. În momentul în care echipa B1 TV a vrut să vadă de ce li s-a permis accesul în cabină împreună, preşedintele secţiei a scos afară jurnaliştii. Motivul incredibil a fost acela că deranjează.

Un alt incident a fost înregistrat la Pitești, unde un bărbat și-a fotografiat buletinul de vot. Incidentul a fost raportat de către un jandarm.

Jurnaliști dați afară după ce au sesizat nereguli la vot
Embed:Citește și: Daea: ”Eu nu sunt un gurmand, dar, ca orice om, salivez. Nu ești viu dacă nu salivezi. Ori eu cred că sunt viu”Mărturiile zguduitoare ale călătorilor aflați în metrou când Alina Ciucu a fost ucisă. „Tata, s-a simțit cum a trecut trenul peste eaScrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni înaintea comiterii crimeiMARE ATENŢIE! Dacă vine cineva la uşa ta, ÎNAINTE de Crăciun sau Anul Nou, şi vă spune asta, ÎNCHIDEŢI imediat

Citeşte mai multe despre:   votare,   referendum,   incidente,   doua persoane in cabina,   si-a fotografiat buletinul
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment