Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment ÎNMORMANTAREA LUI ARSENIE BOCA: „A deschis ochii în sicriu, iar din pământ ieşeau aburi de tămâie” (FOTOGRAFII RARE)

ÎNMORMANTAREA LUI ARSENIE BOCA: „A deschis ochii în sicriu, iar din pământ ieşeau aburi de tămâie” (FOTOGRAFII RARE)

Un articol de: |
FOTO: RONCEA.RO Eveniment

Se împlinesc, în 28 noiembrie, 27 de ani de la moartea duhovnicului Arsenie Boca, iar Mănăstirea Prislop aşteaptă mii de pelerini la comemorarea sa. Înmormântarea părintelui care a decedat la Mănăstirea Sinaia a avut loc în ziua de 4 decembrie 1989, la Prislop, și doar două fotografii de la moartea duhovnicului au fost publicate în ultimii ani.

Cele două instantanee înfăţişează trupul preotului în timp ce este purtat într-un sicriu, iar în fundal este vizibilă crucea din lemn care urma să-i fie aşezată la căpătâi.

Citește și: UPDATE / ALERTĂ DE SINUCIDERE! O persoană amenință că se aruncă dintr-un bloc cu 10 etaje din București. Pompierii și SMURD-ul intervin! (VIDEO,FOTO)S-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăCum tratează PSD-ALDE românii din diaspora: 15 cenți de om prevăzuți în bugetul pe 2018

Imaginile în care a fost prezentat trupul duhovnicului sunt rare, însă mărturiile despre înmormântarea sa, prezentate în ultimii ani, oferă detalii inedite despre atmosfera de la Prislop, scrie Adevărul.

Unul dintre cei care au slujit la înmormântarea părintelui Arsenie Boca a fost preotul hunedorean Octavian Pătraşcu, din Valea Jiului. Acesta afirmă că la înmormântarea lui Arsenie Boca nu s-au petrecut lucruri neobişnuite. La fel au susţinut şi unii dintre localnicii din satul Silvaşu de Sus, care au participat la înmormântare.

În schimb, alţi oameni care susţin că au participat la slujbă au vorbit despre adevărate minuni.

Citește și: "Protestul tăcut" din fața sediului PSD durează de peste 24 de oreUn cioban din Vaslui a fost găsit mort într-o fântânăCoroana regală prezentă la funeraliile Regelui Mihai este o copie: Explicațiile directorului Muzeului Național de IstorieUn preot prezent la înmormântarea din urmă cu 27 de ani susţinea că ar fi fost martor al unor evenimente neobişnuite. „Nu pot uita, când au scos sicriul din biserică, în spatele meu era o femeie îmbrobodită, plânsă, şi un bărbat foarte înalt, amândoi ţărani din părţile Făgăraşului, şi brusc, bărbatul a rămas ca paralizat, cu ochii mari, înspăimântaţi, şi-a îndreptat mâna spre inimă şi deodată a făcut aşa, în mare şoaptă: «uoaaaahhh!». I-am urmărit prin curtea mănăstirii doar-doar voi afla ce-o fi văzut bărbatul acela, şi când mergeam cu toţi spre groapă, am tras cu urechea şi am auzit: cu toate că era amiază, omul văzuse sus, pe cer, o cruce de stele”, relata părintele Dumitru, de la Mănăstirea Sf. Ilie – Albac, într-o mărturie publicată în culegerile de amintiri despre Arsenie Boca.

Un alt martor la înmormântare ar fi fost Gheorghe Silea, din Sâmbăta de sus, care, potrivit crestinortodox.ro,  a relatat următoarele: „Când a murit Părintele Arsenie a fost pentru prima dată în viaţă când am avut ocazia să-l ating. Obrajii îi erau roşii. A murit joi şi l-au înmormântat luni şi era ca viu atunci. Împrejurul sicriului se simţea mireasmă de mir. Nu au fost la înmormântare atât de mulţi, cum mă aşteptam. A trecut la cele veşnice neîmpăcat pentru că a plecat cu multe taine pe care nu a avut cui să i le dezvăluie”.

O altă martoră la înmormântare a relatat că în timpul priveghiului ar fi simţit un miros puternic de smirnă. „M-am speriat, am întrebat pe o maică. Aici s-a întâmplat ceva, a zis. Ţi-a dat părintele binecuvântarea. L-a dus, l-a înmormântat, şi când să tragă pământ pe sicriu, ieşeau aburii ca de la un canal cu apă fierbinte: era smirnă şi tămâie. Toată lumea s-a umplut de smirnă şi tămâie. Şi atunci părintele Daniil a zis: Nu ştiu dacă ştiţi pe cine am înmormântat. Am avut un om care umbla prin văzduh şi vorbea cu îngerii. Un om sfânt pe care l-am avut noi pe pământ. Atunci toată lumea s-a mirat. Mi-a rămas în haină, un an de zile, mirosul de smirnă şi de tămâie”, a fost mărturia Letiţiei Suciu, potrivit potrivit autorilor cărţilor despre duhovnic.
  

Citește și: Porțile Palatului Regal nu vor fi închise în noaptea de joi spre vineriRomânia în Spațiu Schengen în 2018? Semnale puternice privind aderarea venite de la vârful politicii europeneSimeon al II-lea a Bulgariei, singurul monarh din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial rămas în viață, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)

 

 

 

Citește și: Trei tineri au bătut și violat două adolescente din BrăilaDIICOT critică modificările la codurile penale: Ne îngrijorează cum se desfășoară acest proces, fără transparență și fără consultarea unor experimentați practicieni ai dreptului A fost confundată pe Facebook cu criminala de la metrou: Nu aștept nici măcar scuze pentru aceste LOVITURI

 

 

Citeşte mai multe despre:   arsenie boca,   înmormântare,   foto,   minuni,   sfânt
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment