Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Inspecția Judiciară: Afirmația lui Victor Ponta a afectat reputația procurorului Jean Uncheșelu

Inspecția Judiciară: Afirmația lui Victor Ponta a afectat reputația procurorului Jean Uncheșelu

Un articol de: |
Foto: gov.ro Eveniment

Inspecția Judiciară a stabilit că afirmația lansată de Victora Ponta pe contul personal de Facebook la adresa lui Jean Uncheșelu, cel care se ocupă de cazul său, este de natură a afecta reputația acestui procuror și independența justiției.

Procedura prevede că, după ce Inspecția Judiciară va finaliza raportul, acesta trebuie să ajungă pe masa plenului CSM, care va decide dacă și-l însușește sau nu.

Procedura a pornit de la o cerere a 90 de procurori către Consiliul Superior al Magistraturii prin care cereau apărarea independenței justiției și a reputației procurorilor. Ulterior, președintele CSM a trimis cererea către Inspecția Judiciară.

Pe 17 septembrie, premierul Victor Ponta a scris pe Facebook că ”singura problemă a țării este obsesia unui procuror (Jean Uncheșelu - n.r.) total neprofesionist în a se afirma în carieră inventînd și imaginînd fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani”.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment