Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Inspectoratul General pentru Imigrări: Record de cereri de vizite din Orientul Mijlociu pentru România, în primele șase luni ale anului

Inspectoratul General pentru Imigrări: Record de cereri de vizite din Orientul Mijlociu pentru România, în primele șase luni ale anului

Un articol de: |
Foto: ph-online.ro Eveniment

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a avut vineri o ședință în care a prezentat evaluarea activității din primele șase luni ale acestui an. Potrivit datelor IGI, 32.000 de cetăţeni străini sunt înregistraţi în Bucureşti, cifra reprezentând aproximativ 30% din numărul total de străini din România, informează Gândul.

În perioada menționată, în Capitală au fost depistaţi 14 străini care lucrau fără forme legale.

Citește și: Un individ din Vrancea și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Ce l-a scos din minți pe bărbatCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutOana Pellea prezentă la flashmob-ul „România condamnată la tăcere“ (FOTO)

"În primele şase luni ale anului 2016, au fost identificaţi 14 străini care desfăşurau activităţi lucrative fără drept de muncă, fiind controlate 130 de societăţi comerciale, din care 56 au fost sancţionate, cuantumul contravenţiilor aplicate fiind de 237.000 lei.

Din punct de vedere al avizelor de muncă, au fost primite spre soluţionare 498 de solicitări, 415 dintre acestea fiind aprobate, 27 avizate negativ şi 56 retrase de angajatori. Ca tipologie, 332 de avize de muncă au fost eliberate pentru lucrătorii permanenţi, 17 pentru cei detaşaţi şi 66 pentru lucrătorii înalt calificaţi, 933 de străini au fost luaţi în evidenţă desfăşurând activităţi lucrative fără a le fi necesar avizul de muncă, în creştere cu 32 la sută faţă de perioada similară a anului trecut", se arată într-un comunicat al IGI.

Reprezentanții instituției mai precizează că față de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut numărul cererilor depuse pentru prelungirea dreptului de şedere pe teritoriul României în scop de muncă.

Citește și: VIDEO ȘOCANT. Jandarmii, tot mai AGRESIVI. Protestatarii nu au fost lăsați să se apropie de Casa Poporului / Pentru prima dată, jandarmii au apărat și sediul PSD Iași (VIDEO)"Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!" Mii de clujeni au protestat din nou (VIDEO, FOTO)Cele mai afectuoase 4 zodii. Fidelitatea şi iubirea faţă de partener sunt caracteristicile lor definitorii

Astfel, în ultimele şase luni, au fost înregistrate 1.204 astfel de solicitări, cu 85 mai multe faţă de 2015, ponderea pe ţări fiind China (331), Turcia (280) şi Filipine (81).

Cei mai mulți dintre străinii care au pezentat invitaţii pentru vizite în România cei mai mult sunt din zona Orientului Mijlociu. Astfel, au fost identificate şase căsătorii de convenienţă încheiate cu cetăţeni străini. Potrivit IGI, aceştia provind din Siria (2), Turcia (1), Camerun (1), Irak (1) şi Ghana (1).

"La nivelul municipiului Bucureşti au fost primite 1.416 cereri privind înregistrarea rezidenţei şi acordării rezidenţei permanente a cetăţenilor U.E/S.E.E/ Confederatiei Elvețiene şi a membrilor de familie ai acestora. Cei mai mulţi provind din Italia (252), Franţa (243), Grecia (125), Marea Britanie (99) şi Germania (85). Majoritatea solicitanţilor au declarat ca scop la înregistrare statutul de lucrător (933), în baza mijloacelor de întreţinere (262), studii (44), precum şi statutul de membri de familie însoţitori ai cetăţenilor UE/S.E.E (62) sau de membri de familie ai cetăţenilor români (36).", adaugă IGI.

Citește și: Tudor Chirilă: De sărbători, prefer să fiu ÎN STRADĂ! Dacă înțelegi ce se întâmplă în Parlament cu violarea Justiției, nu prea ai cum să ai liniște”Justiție, nu corupție!”. Peste 12.000 de oameni au protestat în București și în țară (VIDEO, GALERIE FOTO)Vom avea ZĂPADĂ de Crăciun? Ce spune meteorologul

La nivel naţional, 336 de cetăţeni străini au fost depistaţi cu şedere ilegală.

 

Citeşte mai multe despre:   Inspectoratul General pentru Imigrări,   cereri,   vizite,   Orientul Mijlociu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment