Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Inspectorii DSP au decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București: Reprezentanții unității sanitare au cerut fonduri, dar blocul operator nu a fost renovat

Inspectorii DSP au decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București: Reprezentanții unității sanitare au cerut fonduri, dar blocul operator nu a fost renovat

Un articol de: |
Foto: institutiimedicale.ro Eveniment

Inspectorii sanitari ai Direcției de Sănătate Publică București (DSP) au decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București începând cu data de 18 iulie, potrivit unui comunicat al ministerului Sănătății.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că nu au fost respectate dispozițiile trasate în urma unui control care a avut loc în luna ianuarie a acestui an. Atunci, inspectorii DSP au constatat că erau necesare lucrări de reparații și de igienizare a blocului operator situat la etajul al treilea al unității și au dispus realizarea unui plan de conformare și executarea lucrărilor în termenele asumate de spital.

Citește și: ABSURD ȘI SCANDALOS! În ziua înmormântării, Regele Mihai este CITAT la tribunal de un pedofil (VIDEO)Cât de bine arată! Cine este prima soție a lui Gică Hagi și de ce au divorțatFOTO | Primele imagini de la înmormântarea Alinei Ciucu, tânăra ucisă la metrouPrincipesa Margareta, BOLNAVĂ?! S-a întâmplat chiar în timpul FUNERALIILOR Regelui Mihai. Nimeni nu a băgat de SEAMĂ atunci

”Pe 28 iunie, Inspecția a efectuat un recontrol și a observat nerespectarea termenelor din planul de conformare. Lucrările de igienizare și reparație nu au fost efectuate, deși spitalul a cerut lunar Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București fondurile necesare”, se arată în comunicatul citat.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București are două blocuri operatorii: unul septic și unul aseptic, măsura suspendării referindu-se la blocul operator aseptic.

”Igienizarea trebuie făcută nu numai în sala de operații, ci și în încăperile conexe acesteia: saloane, holuri de acces, sala de pansamente și anexele”, mai transmite ministerul.

Citește și: Anunțul METROREX după tentativa de OMOR de vineri. Măsurile luate la metroul bucureșteanCod galben de ploi, vânt și ninsori viscolite începînd de vineri seară, în 15 județeProfesorul care a spus că Hitler ”era ok în 1939” a fost ales președinte al Consiliului de Etică și Management Universitar

După suspendarea blocului operator aseptic, cazurile care ar fi fost tratate aici vor fi redirecționate către alte spitale. Măsura intră în vigoare pe 18 iulie pentru ca până atunci pacienții din saloane să poată fi externați.

Pentru reluarea activității în blocul operator aseptic, spitalul trebuie să efectueze lucrările de reparații și igienizare și să depună cerere în acest sens la DSP București, au mai transmis reprezentanții ministerului Sănătății.

 

Citește și: Pleșu: Nu e normal ca oamenii care reprezintă țara să aibă un comportament de cocalari Adrian Mititelu, audiat la DNA<<Ți-a furat bărbatul, TCI, ...>>. ADEVĂRATUL MESAJ pe care-l avea scris în PALMĂ criminala de la metrou! (FOTO)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment