Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Inspectorii sanitari veterinari, amenzi de peste 200.000 de lei în acest sezon estival: Peste 1.800 de operatori din industria alimentară au fost verificați

Inspectorii sanitari veterinari, amenzi de peste 200.000 de lei în acest sezon estival: Peste 1.800 de operatori din industria alimentară au fost verificați

Un articol de: |
Foto: ziuaconstanta.ro Eveniment

Inspectorii sanitari veterinari au dat, în acest sezon estival, 200 de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei.

În cadrul acțiunii “Comandamentului Sezon Estival 2015”, care a funcţionat în perioada 15 iunie - 31 august, au fost verificați, potrivit președintelui Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Dumitru Băiculescu, 1.847 de operatori din industria alimentară şi au fost retrase de la vânzare produse alimentare de peste 560.000 de lei.

Printre operatorii  din industria alimentară verificați s-au aflat 831 de restaurante, 312 magazine alimentare, 165 de unităţi fast-food, 99 de unităţi tip bufet, 82 de laboratoare de cofetărie-patiserie, 75 de braserii, 79 de baruri, dar şi 23 de tabere şcolare, unităţile verificate aflându-se în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

“În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea, comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar-veterinar. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost date 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 201.400 de lei”, a spus preşedintele ANSVSA, citat de Mediafax.

El a menţionat că perioada Comandamentului Sezon Estival 2015 au fost confiscate şi retrase de la vânzare 38.077 kilograme de carne şi produse din carne, 9.308 kilograme lapte şi produse lactate, 10.692 de kilograme de peşte şi produse din peşte şi 715 kilograme de ouă. Valoarea totală a acestor produse alimentare este de 559.467 lei.

De asemenea, a mai precizat Băiculescu, niciuna din cele cinci suspiciuni de toxiinfecții alimentare nu a fost confirmată până în prezent.
 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment