Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Intervenție chirurgicală deosebit de complicată, realizată la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila": Echipa chirurgicală, condusă de căpitan medic drd. Augustin Dima, şi-a asumat riscul (VIDEO)

Intervenție chirurgicală deosebit de complicată, realizată la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila": Echipa chirurgicală, condusă de căpitan medic drd. Augustin Dima, şi-a asumat riscul (VIDEO)

Un articol de: |

Intervenţie chirurgicală reuşită, în cazul unui pacient considerat la limita operabilităţii. La ]nceputul lunii trecute, în Secţia Chirurgie Generală I din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a fost realizată o intervenţie chirurgicală cu grad foarte ridicat de dificultate şi complexitate, aplicată, la acest moment, numai în centre medicale terţiare, supraspecializate în chirurgia hepato-bilio-pancreatică.

Intervenţia s-a efectuat la o pacientă, în vârstă de 64 de ani, "diagnosticată cu icter mecanic prin neoplasm de cap de pancreas în stadiu avansat cu invazii vasculare de vecinatate, considerată ca fiind la limita operabilităţii, având o serie de alte diagnostice asociate care ridicau riscul intra şi post-operator", anunță reprezentanții spitalului într-o postare pe Facebook.

Intervenție chirurgicală deosebit de complicată, realizată la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila": Echipa chirurgicală, condusă de căpitan medic drd. Augustin Dima, şi-a asumat riscul

Citește și: Vești triste privind starea de sănătate a polițistului lovit cu o sabie într-o intervenție la un traficant de droguriBiserica Ortodoxă explică de ce Regele Mihai va fi înmormântat pe întunericPoze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. FotoCioloș, lăudat de Ambasada Suediei pentru FESUL cu care a fost la miting (FOTO)

Diagnosticul tinere a fost unul crunt. Examinarea CT abdomino-pelvină, efectuată pre-operator cu protocol imagistic specific pentru leziuni pancreatice, a revelat o tumoră cefalo-pancreatică cu caracter de malignitate şi diametru de aprox. 5 cm, cu invazie de arteră hepatică şi venă mezenterică superioară.

"În acest context clinic şi paraclinic, echipa chirurgicală, condusă de căpitan medic drd. Augustin Dima şi-a asumat riscul intervenţiei chirurgicale, care a constat atât în îndepărtarea tumorii maligne, în bloc cu structurile vasculare invadate, cât şi reconstrucţia compexă, asociată gestului chirurgical. La intervenţia chirurgicală, care a durat aprox. 8 ore, au mai participat colonel medic (rez. Teodor Artenie, medic primar chirurgie generală şi medic dr. Irina Blaj, medic primar ATI", se mai arată în comunicatul spitalului.

Citește și: Nu vom avea Regină: Principesa Margareta a anunțat ce TITLU va purtaUn expert pe voce și vorbire susține că înregistrările DNA din dosarul "Ferma Băneasa" nu sunt autentice și conțin urme de editarePriveghi INADMISIBIL de trist: Regele Mihai lăsat SINGUR în biserica din Lausanne! (FOTO)

Evoluţia post-operatorie a fost favorabilă, fără complicaţiile posibile.

"De menţionat ar fi faptul că, intervenţia realizată face parte dintr-o serie mai largă de intervenţii complexe cu implicarea segmentelor abdominale, toate realizate cu succes în secţia Chirurgie Generală I, ulterior supraspecializării căpitanului medic drd. Augustin Dima, care s-a pregătit, timp de doi ani, în două dintre cele mai prestigioase centre de excelenţă în chirurgia hepato-bilio-pancreatică, în Strasbourg, Franţa, sub îndrumarea celor mai renumiţi profesori în domeniu, din care îi menţionăm pe prof. Philippe Bachellier şi prof. Patrick Pessaux", mai scriu reprezentanții Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” pe rețeaua de socializare.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment