Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Blestemul Fake News pe capul românilor. În presa britanică

Ion Cristoiu: Blestemul Fake News pe capul românilor. În presa britanică

Un articol de: |

Jurnalistul Ion Cristoiu abordează în "Gândul de duminică", de pe blogul său, problema știrilor false din ce în ce mai prezente în spațiul mediatic.

Cristoiu reproduce un articol al jurnalistului Traian Horia în care arată exemple de români exploatați în presa britanică în subiecte false.

Citește și: PROTESTE CU BLIDE, duminică seară, în toată țara.  În Capitală se va pleca în MARȘ spre Parlament. "Tăcerea noastră e puterea lor!"Klaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutCine e omul din spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai. PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă!Românul condamnat la MOARTE în Malaezia ar putea fi adus în țară: Tudorel Toader a semnat un nou acord de cooperare

Jurnalistul reamintește cazul televiziunii Sky News, în care reporterul Stuart Ramsay prezenta un presupus trafic de arme din România, știre ce ulterior s-a dovedit a fi falsă.

Postarea arată cum lipsa de informații , clișeele sau chiar ignoranța jurnaliștilor au sporit sentimentele xenofobe în rândul cetățenilor britanici vizavi de migranții români.

"În august 2016, Ramsay dădea spre difuzare la Sky News un reportaj ce prezenta o prezumtivă întâlnire a unor jurnaliști britanici cu prezumtivi traficanți de arme din România- oameni prezentați ca “tipi duri” care ar fi putut să înarmeze terorismul islamist din Europa. Cu trei pușcoace și cu doi bizoni mioritici- doi bărbați tineri care au acuzat ulterior că au fost plătiți cu 1000 euro, Stuart Ramsay a făcut un reportaj cât o legendă despre “mafia românească a armelor.

Citește și: Va ploua cu bani peste noii șefi ai Casei Regale. Conducătorul ei ar putea avea statut de șef de stat (VIDEO)PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă: Cine e OMUL CARE A COORDONAT funeraliile Regelui Mihai (FOTO)Sfidare sau simplă gafă la funeraliile Regelui? Veteranii de război și membrii Caselor Regale au rămas în picioare, Dragnea, Tăriceanu și Tudose au stat comod pe scaune (VIDEO, FOTO)

(...) Pe o investigație temeinică, el ar fi aflat că în România post-decembristă singurele explozii produse provin de la consumul excesiv de fasole și că industria românească de armament a fost pusă la pământ de “integrarea” în UE prin pierderea clienților din fostul bloc socialist. 

(...) Dublul standard folosit de unele publicații mass-media occidentale și în particular, cele britanice, cu referiri la comunitățile de români și la România este alimentat de lipsa de informații (ca să nu amintim pe alocuri ignoranța) a unor jurnaliști, de interesul lor pentru “ținte” facile, cum este blânda Românie (care din vremea dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu nu a mai avut diplomație), dar și de clișee de presă explodate imediat după “invazia” Regatului Unit de către “cohortele” de români și care au crescut sentimente xenofobice în populație", notează jurnalistul în "Gândul de duminică".

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   fake news,   presa britanica,   romani
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment