Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu, despre cum se întrec să ne laude oaspeții străini că suntem hoți: „Marea problemă a României rămâne corupţia”

Ion Cristoiu, despre cum se întrec să ne laude oaspeții străini că suntem hoți: „Marea problemă a României rămâne corupţia”

Un articol de: |

Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre felul în care este prezentată România de înalții oficiali ai altor state.

Specialistul în Propaganda românească de-a lungul secolelor, Călin Hentea, îşi aminteşte la un moment dat că citea o publicaţie apărută zilnic pe perioada Festivalului filmului pentru tineret, intitulată Secvenţa.

Citește și: Tânăra care a murit la metrou, în staţia Dristor, a fost împinsă. Poliția a făcut publice imagini cu o suspectă. Aceasta a mai avut o altă tentativa de crimă (FOTO)Dani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiReprezentantul foștilor deținuți politici, scos de pe lista de invitați de la ceremonia funerară de la Peleș

Călin Hentea atrage atenţia că, în plin ceauşism, apărea o publicaţie care „îşi permitea să ironizeze clişeele propagandei socialiste folosind falsul pretext al ridiculizării clişeelor din filmele româneşti”, a menționat Ion Cristoiu.

Printre clișeele din paginile revistei, erau și cuvintele unri străini veniţi „pe meleagurile noastre de melancolii sadoveniene”.

Ion Cristoiu a mai menționat că făcea „mare caz” de felul în care pronunțau cuvintele străinii care veneau să își spună părerea despre Fetitza, Mamaligutza, Constantza.

Citește și: Patriarhia a anunțat când vor fi trase clopotele pentru RegeSenator PNL, condamnat la închisoare pentru că a produs un accident rutier în timp ce conducea beat (VIDEO)Nou protest în fața Parlamentului: Oamenii nu se lasă și cer cu orice preț oprirea atacului la justiție

„Unul dintre lucrurile de bine din Discusurile şefilor de stat şi de guvern aflate în vizită la noi, dar şi din intervenţiile publice ale ambasadorilor străini la noi era că românii sunt un popor cinstit.

Au trecut vremurile acelea, vremurile în care preşedintele României era plimbat în caleaşcă de Regina Angliei şi lăudat de Richard Nixon pentru că-l ajutase să rezolve tragedia Războiului din Vietnam”, a mai spus Ion Cristoiu.

„Preşedintele Germaniei are toate notele unui Trahanache care vorbeşte limba lui Goethe și n-a fost niciodată însurat cu moldoveanca Zoe”, a mai spus Ion Cristoiu, amintind și de Conferinţa de presă comună cu Klaus Iohannis de la Cotroceni, în care preşedintele Germaniei s-a referit şi la ţara căreia îi era oaspete, procedînd, ca şefii de stat de pe vremuri.

Citește și: Incident nefericit la stația de metrou Dristor 1: O femeie a murit după ce a căzut în fața metrouluiMilitarii NATO au primit interzis în poligonul din Poiana Rotundă dintr-un motiv incredibilO fetiță de 3 ani din Tulcea, “încurajată” de familie să fumeze

„Spre deosebire de Înalţii oaspeţi de pe vremuri, el n-a zis despre noi, românii, nici că sîntem frumoşi, harnici, nici că suntem cinstiţi locuitori ai unei ţări frumoase.
El a spus pur şi simplu că noi, românii, sîntem nişte hoţi.
Sigur n-a zis hoţi, nici măcar ciorditori, dar ce altceva să se înţeleagă decît zicerea asta din declaraţia solemnă că marea problemă a României rămâne corupţia?!”, a mai specificat Cristoiu.

În trecut, înalţii oaspeţi lăudau România și aveau mai multe motive pentru a face acest lucru.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   iaspetii straii,   Romania,   marea problema,   coruptie,   hoti
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment