Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu, despre schimbările din SRI: "Cred că mai degrabă e vorba de un semnal pe care a vrut să-l dea Eduard Hellvig, să arate că nu stă cu mâinile în sân"

Ion Cristoiu, despre schimbările din SRI: "Cred că mai degrabă e vorba de un semnal pe care a vrut să-l dea Eduard Hellvig, să arate că nu stă cu mâinile în sân"

Un articol de: |
foto: b1.ro Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în „Gândul de sâmbătă” de pe blogul personal despre schimbările făcute la SRI.  Klaus Iohannis a semnat opt decrete vizând schimbări în conducerea Operativă a SRI, anunțul a apărut pe site-ul Administraţiei prezidenţiale, unde  a fost publicat un Comunicat cu aceste precizări.

„Trecerea în rezervă, însoţită de înaintarea în grad, a generalului-maior cu două stele, Ion Grosu, director adjunct al directorului SRI şi eliberarea acestuia din funcţie.
Alte patru treceri în rezervă (fără înaintare în grad) a patru generali de brigadă cu o stea.

Citește și: Ce aliment nu ar trebui să lipsească de la micul dejun, potrivit specialiștilor?A fost identificat sunetul auzit în timpul discursului lui Ceauşescu din decembrie ’89. VideoSoția a făcut anunțul despre Ion Iliescu. Medicii i-au dat vestea cumplităAcuzații grave la Iași. Copil epileptic, lovit cu rigla de învățătoare

Numirea în funcția de adjunct al directorului a generalului de brigadă Adrian Ciocârlan (42 de ani).
Numirea în funcţia de adjunct al directorului SRI a colonelului Cristian Bizadea (40 de ani).
Acestor treceri în rezervă şi promovări trebuie să le adăugăm alte două decrete vizînd Structura de comandă a SRI:
Cel din 9 iunie 2016, privind înaintarea în grad (general cu patru stele) şi trecerea în rezervă a generalului cu trei stele Dumitru Cocoru, adjunct al directorului SRI și cel înaintarea în grad şi trecerea în rezervă a colonelului Florin Pintilie din Cadrul SRI.”, a spus Cristoiu.

Ion Cristoiu crede că aceste schimbări reprezintă, de fapt, un semnal pe care a vrut să-l dea Eduard Hellvig, ca să arate că nu stă cu „mâinile în sân”, ci își pune în aplicare Programul despre care a tot vorbit în diverse interviuri.

„Citind textul postat de SRI sub titlul Doi noi adjuncţi SRI, observăm imediat accentul exclusiv pus pe noua conducere a SRI, pe cei doi nou promovaţi – CV, fotografii (în ţinută civilă!)- lăsînd în plan secund motivele trecerii în rezervă a celor doi ajuncţi.

Citește și: Protest în fața sediului PSD Timiș, față de modificările legilor justiției (FOTO)Intervenție a salvamontiștilor: Mai mulți copii, împreună cu instructorii de schi, blocați pe munte, în zona Cabanei Postăvaru (FOTO)Corina Crețu, îngrozită de birocrația din țara noastră: România îşi complică singură existenţa

Fireşte, după venirea lui Eduard Hellvig, SRI cunoaşte un efort (mai mult sau mai puţin spectaculos) de transparenţă.
Textul postat şi trimis redacţiilor nu ţine de acest proces de transparenţă.
Transparenţa ar fi obligat şi la dezvăluirea motivelor pentru care, practic, Ion Grosu şi Dumitru Cocoru au fost demişi din funcţii şi cei cinci generali (patru acum şi unul pe 9 iunie) au fost trecuţi în rezervă.
Cred că mai degrabă e vorba de un semnal pe care a vrut să-l dea Eduard Hellvig.
Pe de o parte să arate că nu stă cu mîinile în sîn, că-şi aplică în practică Programul expus pînă acum în cîteva interviuri (cel de îmbunătăţire a imaginii SRI).
Pe de alta să arate că structura de comandă s-a schimbat în favoarea sa.”, a spus jurnalistul.

Cristoiu mai precizează că nu este exclus să fi avut loc și unele schimbări de organizare.

În finalul Comunicatului SRI se menţionează:
„De asemenea, la nivelul de comandă a structurilor operative ale Serviciului au avut loc noi numiri, acestea făcînd parte din procesul de transformare instituţională asumat de directorul SRI, domnulEduard Hellvig”.

Citește și: Un pilot năstrușnic a desenat un brad pe cer cu cel mai mare avion de pasageri (FOTO)Comisia Iordache a dat un raport favorabil proiectului de modificare a legii privind statutul judecătorilor și procurorilor: Urmează votul în plenul Senatului Parlamentul a aprobat bugetele Administraţiei Prezidenţiale, Camerei Deputaţilor, Senatului şi SGG

Comunicatul ne anunţă, fără a se complica în amănunte, că în locul celor cinci au fost numiţi alţi ofiţeri.
Nu-i exclus să fi avut loc şi unele schimbări de organizare.
Ca de exemplu, Unitatea Tehnică a trecut în subordinea directă a Conducerii Operative.”

Citeşte mai multe despre:   Eduard Hellvig,   semnal,   Ion Cristoiu,   blog,   schimbari,   numiri,   comunicat,   Klaus Iohannis
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment