Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Din Istoria babuinilor mândri de trecutul lor: Marea onoare de a fi bătuți de nemți în Primul Război mondial

Ion Cristoiu: Din Istoria babuinilor mândri de trecutul lor: Marea onoare de a fi bătuți de nemți în Primul Război mondial

Un articol de: |
foto: b1.ro Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în „Gândul de marți” de pe blogul personal despre participarea Armatei Române alături de armata nemților la Războiul din Est, care a ridicat mari probleme presei noastrei, spune acesta.

1. „Pe Front nemții ne priveau cu disprețul arătat față de toate neamurile care nu erau În plus, Armata Română era prost echipată.

Citește și: Programul președintelui Iohannis în ziua înmormântării Regelui MihaiCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…''Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'MĂRTURIA unei călugărițe de la căpătâiul Regelui Mihai

2. Toată perioada interbelică România a fost alături de Anglia și Franța. La izbucnirea celui de-al doilea Război mondial, pe 1 septembrie 1939, simpatiile opiniei noastre publice se îndreptau către Anglia și Franța.”, a spus Ion Cristoiu.

Cristoiu mai spune că cea mai mare problemă a fost că în primul Război mondial ne bătusem cu nemții.

„Numărul special dedicat de revista Sentinela Trecerii Prutului, apărut chiar duminică, 22 iunie 1944, cuprinde amplul articol intitulat Ostașilor germani. Ostașul român e lămurit din greu că trebuie să lupte acum alături de cel cu care s-a războit la Mărășești.

Citește și: Principesa Margareta și Radu, zâmbitori și deschiși la dialog cu oamenii prezenți la Palatul Regal pentru a îi duce un ultim omagiu RegeluiDeclarații de ULTIMĂ ORĂ! Femeia care a amenințat la metrou vineri dimineață: „Am vrut doar să iau mâncare la copil. Nu știu ce m-a adus aici”Florin "altă întrebare" Iordache: CARE E PROBLEMA dacă m-am întâlnit cu Morar?

Potrivit autorului, până şi faptul că ne-am bătut atunci cu nemţii e un argument zdrobitor în favoarea camaraderiei de acum:
- Onoarea de a ne bate cu armata germană a fost a noastră şi mai ales mândria de a fi pierdut bătălia Transilvaniei şi din munţii Carpaţi, în faţa unei armate a cărei valoare tehnică şi mijloace de luptă ne erau în totul superioare. Am fost apreciaţi de marii şefi germani, pentru că am putut să rezistăm, atunci, fără armament, fără mijloace de comandament, doar numai cu sufletul poporului nostru de plugari, mândru de originea lui Daco-Romană şi vajnic apărător a propriei lui libertăţi.- ”

Jurnalistul continuă prin a spune că „Aprecierea de către nemţi va fi, până la 23 august 1944, unul dintre temeiurile de mândrie naţională. Din câte se vede, nemţii ne-au apreciat încă din 1916!"

Cristoiu a mai spus că aceeași presă, în anul 1944, a încercat să îi convingă pe soldații români să lupte alături de ruși, deși până atunci îi bătuse alături de nemți.

Citește și: Prințul Charles al Marii Britanii, viitorul Rege al României? Presa britanică a lansat această ipoteză încă de când trăia Mihai (FOTO)Prima reacție a judecătorului Morar, după ce a fost fotografiat la masă cu Florin Iordache (FOTO)Imagini INEDITE cu fostul Principe Nicolae și logodnica sa la o biserică din Capitală (FOTO)

„După 23 august 1944, aceeași presă a căutat să-l convingă pe soldatul român să lupte alături de rușii cu care pînă mai ieri se bătuse alături de nemți.
Cum ar scrie presa noastră dacă, Doamne ferește! va trebui să luptăm alături de nemți împotriva Rusiei?”

Citeşte mai multe despre:   gandul de marti,   blog,   Ion Cristoiu,   razboi,   Germania,   nemti,   ostasi,   rusi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment