Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ion Ficior, acuzat de genocid: IICCMER cere urmărirea penală pentru torționar (VIDEO)

Ion Ficior, acuzat de genocid: IICCMER cere urmărirea penală pentru torționar (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: timesofisrael.com Eveniment

Ion Ficior este al doilea torționar pentru care Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) cere urmărirea penală pentru genocid, relatează Mediafax.

IICCMER a solicitat Pacrhetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începerea urmăririi penale a lui Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, pentru genocid, acesta fiind al doilea caz de torţionar prezentat, după Alexandru Vişinescu.

Ficior a condus în perioada 1958-1963 lagărul de deţinuţi politici de la Periprava din Delta Dunării. Sub mandatul său în penitenciarul de la Periprava au murit 103 deţinuţi, iar mare parte dintre ei au murit de foame.

"Instititul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începerea urmăririi penale împotriva lui Ion Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, pentru genocid", a declarat preşedintele executiv al IICCMER, Andrei Muraru.

Ion Ficior, acuzat de genocid
Embed:

Un nou torționar: Ion Ficior
content channel
Embed:

Citeşte mai multe despre:   IICCMER,   urmarire penala,   tortionar,   ion ficior,   genocid
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment