Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Istoricul Marius Oprea, apel pe Facebook pentru salvarea porumbelului Costache: Este murdar, penele îi sunt lipite și foarte grase. Parcă a căzut într-o baltă cu lipici (FOTO)

Istoricul Marius Oprea, apel pe Facebook pentru salvarea porumbelului Costache: Este murdar, penele îi sunt lipite și foarte grase. Parcă a căzut într-o baltă cu lipici (FOTO)

Un articol de: |
Foto: facebook.com/mariusoprea64 Eveniment

Istoricul Marius Oprea face apel pe Facebook pentru salvarea porumbelului Costache pe care l-a găsit în apropierea locuinței sale, cu penele acoperite cu o stubstanță foarte greu de îndepărtat.

”Acum două seri cînd m-am întors din Brașov, de la festivalul de poezie dedicat lui Alexandru Mușina, am găsit cu Cristina, în casa scărilor din București, unde stăm, un porumbel. Nu a fugit și nu a zburat pentru că nu putea. Este murdar, penele îi sunt lipite și foarte grase. Parcă a căzut într-o baltă cu lipici. Mănîncă, deci nu e bolnav. Nu mușcă și a stat cuminte cînd i-am facut duș cu un șampon pentru copii, care însă nu a rezolvat mare lucru. Am încercat să îi curăț penele cu discuri demachiante și acetonă, dar grăsimea aceea uniformă care i-a îmbibat penele nu se ia. Parcă are o platoșă. Acum l-am pus într-un coș la mine în cameră, unde stă cuminte și ațipește din cînd în cînd”, a povestit istoricul pe Facebook, unde a postat și câteva fotografii cu porumbelul pe care l-a botezat Costache.

Citește și: Prințul Charles a sosit în România pentru a participa la funerariile Regelui MihaiCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatDe la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)

Marius Oprea îi roagă pe internauți să îi sugereze cum ar putea curăța penele porumbelului, adăgând că această întâmplare îi amintește de una similară, petrecută atunci când era elev de liceu.

„Mi-am adus aminte cum am găsit, cînd eram în liceu, o vrabie căzută într-o baltă cu motorină, pe care am curățat-o cu acetonă, pană cu pană timp de trei zile; aveam în cameră vrabia, un pește într-un borcan și o pisică, dar ne-am împăcat. Vrabia mă mușca uneori, la început. După o săptămînă zbura prin cameră, pe distanțe mici, apoi și-a luat într-o bună zi inima în cioc și a ieșit pe geamul întodeauna deschis. Dar acetona nu funcționeaza la uleiul sau ce o fi fost aruncat pe Costache. Aștept ajutorul vostru. De fapt nu eu. Costache”, a mai scris Marius Oprea pe Facebook.

Istoricul Marius Oprea, apel pe Facebook pentru salvarea porumbelului Costache

Citește și: Gest de maxim respect pentru Rege: În genunchi în fața sicriului (FOTO)Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"

Citeşte mai multe despre:   marius oprea,   istoric,   porumbel,   Costache,   salvare,   lipici,   pene
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment