Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Juncker: România și cu mine avem aproape o poveste de dragoste. Iubesc această țară!

Juncker: România și cu mine avem aproape o poveste de dragoste. Iubesc această țară!

Un articol de: |
Foto: Politico Europe Eveniment

România și cu mine avem aproape o poveste de dragoste, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în debutul unui dialog cu cetățenii români despre viitorul Uniunii Europene, găzduit de Muzeul Național de Artă.

"Mă bucur foarte mult să mă aflu în România. Ultima oară când am venit aici era în 2003 și voi pleca destul de curând. Mi-ar plăcea să stau mai multă vreme și cred că mă întorc destul de curând, pentru că m-am săturat să vorbesc despre România fără să o fi văzut mai în detaliu. România și cu mine avem aproape o poveste de dragoste. În 1997 eram președinte al Consiliului în momentul în care România a fost acceptată drept candidată. Apoi, dețineam președinția luxemburgheză a Consiliului, în perioada de aderare și sunt mândru să fi putut face ce am făcut pentru România și pentru Europa. Într-un cuvânt, iubesc această țară", a spus Juncker, citat de Agerpres.

Citește și: Prințul Charles a sosit în România pentru a participa la funerariile Regelui MihaiCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatDe la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)

Președintele Comisiei Europene a mai spus că este conștient de faptul că procesul prin care a trecut România nu a fost unul ușor, mai ales pentru cei nevoiași, dar mereu a admirat curajul românilor: ”Cunosc mulți români atât la Bruxelles, cât și la Luxemburg și chiar și români din România și știu că România a avut un parcurs european, dar și descurajări, decepții, iar procesul acesta de ajustare nu a fost unul ușor, în special pentru cei mai nevoiași dintre români. Întotdeauna am admirat curajul dumneavoastră de a gândi, de a spune și a face lucrurile".

După ce un chestionar a reliefat că 43% dintre cei prezenți în sală simt că vocea țării noastre este insuficient auzită în UE, președintele CE a subliniat că "România nu este un stat de mâna a doua".

"În dezbaterile naționale din România aud deseori acest lucru. Nu este adevărat. Și vă dau drept exemplu faptul că, din aprilie, doi vicepreședinți ai Comisiei, președintele, dar și comisari au venit în România. Nu am făcut acest lucru în niciun alt stat membru. Deci, scoateți-vă din cap această idee, cum că România nu ar fi egala celorlalte. Demnitatea acestui stat este la fel ca a celorlalte. Eu ascult România pentru că o iubesc", a mai spus el în încheiere.

Citește și: Gest de maxim respect pentru Rege: În genunchi în fața sicriului (FOTO)Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"

Citeşte mai multe despre:   Juncker,   preşedintele Comisiei Europene,   Romania,   iubesc romania,   poveste de dragoste
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment