Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Laura Ștefan, expert anticorupție: Vacanța parlamentară nu este un impediment major în emiterea unei OUG

Laura Ștefan, expert anticorupție: Vacanța parlamentară nu este un impediment major în emiterea unei OUG

Un articol de: |

Expertul anticorupție în cadrul Expert Forum Laura Ștefan a declarat miercuri, în cadrul emisiunii "Ultimul Cuvânt" difuzată de B1 TV, că emiterea vacanța parlamentară nu este un impediment în emiterea unei Ordonanțe de Urgență.

”Acum o săptămână nu era vancață parlamentară, dar oricum vacanța parlamentară nu este un impedient major în emiterea unei OUG pentru că articolul 15, aliniatul 5 din Constituția României a prevăzut această situație” a declarat Laura Ștefan.

”Dacă nu se află camerele în sensiune ele se convoacă obligatoriu în termen de cinci zile de la data la care se depune OUG la Parlament„ a mai explicat invitatul emisiunii.

Explicațiile vin în contextul afirmațiilor în contradictoriu de miercuri, între premierul Victor Ponta și președintele suspendat Traian Băsescu.

Băsescu i-a cerut, miercuri, lui Victor Ponta să anuleze OUG privind organizarea referendumului pentru demiterea sa, din 29 iulie, tot printr-o ordonanță de urgență a Guvernului. Ponta i-a răspuns că nu poate să anuleze OUG din cauza vacanței parlamentare și Guvernul nu poate emite ordonanțe de urgență în această perioadă.

Expert anticorupție: Vacanța parlamentară nu este un impediment în emiterea unei OUG
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment