Liiceanu, PEDEPSIT pentru discursul de la Bruxelles despre OUG 13: În loc să fie ca un bun român alături de mine, simte nevoia să ţină partea hoţilor

Liiceanu, PEDEPSIT pentru discursul de la Bruxelles despre OUG 13: În loc să fie ca un bun român alături de mine, simte nevoia să ţină partea hoţilor

Discursul scriitorului Gabriel Liiceanu la Parlamentul European nu a rămas fără ecou în țară. Acesta s-a deplasat săptămâna trecută la Bruxelles pentru a le explica parlamentarilor europeni ce efecte urma să aibă OUG 13, în cazul în care era adoptată, și situația politică în țara noastră.

Primarul din Vâlcea, Mircia Gutău, este unul dintre criticii vehemenți ai lui Liiceanu. Mai mult, acesta a declarat că “îl va pedepsi” pentru că “a făcut de râs România”.

Concret, primarul a anuţat că va rediscuta cu Editura Humanitas, al cărei director este Liiceanu, contractul de închiriere pe care îl consideră mult prea mic, „aproape onorific, raportat la declaraţiile defăimătoare la adresa României pe care administratorul editurii le face”, scrie Adevărul.

Contactat de sura citată, Liiceanu a răspuns ironic: "Și cu titlul meu de cetățean de onoare al orașului cum rămâne?"

"Ce să spun? Una peste alta, îmi pare rău că domnul primar, în loc să fie, cum se zice, „ca un bun român” alături de mine, simte nevoia să ţină partea hoţilor. Şi apoi mai am o nedumerire: cu titlul meu de „cetăţean de onoare al oraşului Râmnicu Vâlcea” cum rămâne? Îl dau înapoi odată cu spaţiul librăriei? Căci dacă am dezonorat România la Bruxelles, am dezonorat, implicit, şi Râmnicu Vâlcea…", a spus Liiceanu.



Ulterior, Gutău a susţinut că nu s-a pus în discuţie evacuarea din Râmnicu Vâlcea a librăriei Virgil Ierunca, aparţinând reţelei Humanitas.

„Este vorba doar de o renegociere a contractului. Deci nu s-a pus în vedere rezilierea fără negocieri a contractului de închiriere. Numai că sunt şi alte mari reţele de librării atât naţionale cât şi librării locale în Râmnicu Vâlcea care achită cu mult mai mult pentru spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea decât cei de la Humanitas. Nu de alta, dar există contracte directe cu proprietari privaţi care nu fac distincţia între chiriaşi. Evident că discuţia pe care o vom purta cu cei de la Humanitas porneşte de la criterii rezonabile, normal că respectăm ideea de carte şi ideea de cultură şi ne dorim ca tinerii să citească cât mai mult în ziua de azi şi orice cititor în plus este un câştig pentru viitor”, a declarat el site-ului Râmnicu Valcea Week.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe