Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Linia de metrou spre Pantelimon se va realiza abia după anul 2020 (VIDEO)

Linia de metrou spre Pantelimon se va realiza abia după anul 2020 (VIDEO)

Un articol de: |

E oficial! Se renunţă la linia de metrou spre Pantelimon. Tronsonul dintre Piața Iancului și Pantelimon se va realiza abia după anul 2020, informează B1 TV. Până atunci însă se aşteaptă inaugurarea magistralei 5 de Metrou Drumul Taberei - Eroilor la finalul lui 2017. Tot proiectul costă 200 de milioane, din care 170 din partea Uniunii Europene.

"Comisia Europeană a aprobat, modificarea proiectului major "Linia 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei - Eroilor inclusiv Valea Ialomiţei. Decizia vizează eşalonarea proiectului în două faze, prima fiind inclusă în perioada de programare 2007-2013, iar cea de-a doua urmând să fie finanţata în perioada de programare 2014-2020", se arata într-un comunicat al Comisiei Europene.

Linia de metrou spre Pantelimon se va realiza abia după anul 2020

Citește și: DEZASTRUL din infrastructură, ironizat pe Facebook! Mii de persoane vor participa în anul 2070 la inaugurarea unui sens giratoriuAndra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratPRIMELE declarații ale JANDARMULUI VIOLENT: Au fost lovituri de oprire, nu de a face rău cuiva, nu cu ură. Aveam informaţii în cască. Mi s-a spus că s-a aruncat cu garduri în jandarmi / Ce a spus despre Dragnea

Prima faza a proiectului costă 200 de milioane de euro, din care aproximativ 170 de milioane reprezinta cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională. Linia 5 de metrou va avea o lungime totala de 6,7 km, 10 stații si un depou situat la stația Valea Ialomiței. Data estimată pentru finalizarea întregului proiect este 31 decembrie 2017.

Potrivit Ministerului Transporturilor, pe Magistrala 5 progresul fizic al lucrărilor este de 85% în ceea ce privește structura și de 10% în cazul finisajelor și instalațiilor aferente. La stația Eroilor 2, execuția structurii este realizata în proporție de 80%.

Citește și: ALERT! Suspecți, REŢINUŢI în urma unei CRIME, comise în propria locuinţăI se spunea Tătăielu... DRUM LIN, Domnule Profesor! RĂSTURNARE de situație: SOȚII SPÂNZURAȚI în propria casă, ASASINAȚI cu sânge rece

Pe de altă parte, bucureştenii au fost anunţaţi că tronsonul de metrou dintre Piața Iancului și Pantelimon se va realiza abia după anul 2020.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment