Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi: Inspecția Judiciară o cercetează pe șefa DNA 

Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi: Inspecția Judiciară o cercetează pe șefa DNA 

Inspecția Judiciară a anunțat luni că a dispus începerea cercetării judiciare față de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob și Gheorghe Popovici, procuror șef secție DNA, în urma plângerilor făcute de procurorii Mihaiela Iorga Moraru și Doru Țuluș, revocați din DNA, informează Luju.ro.

"Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare față de procurorii Laura Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, procuror șef adjunct al DNA, și Gheorghe Popovici, procuror șef secție la DNA", se arata într-un raspuns al Inspectiei Judiciare, la cererea site-ului luju.ro.

Pe 29 iunie, Laura Codruta Kovesi a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pe motiv că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al secției din care făcea parte. Șefa DNA a cerut și revocarea procurorului Doru Florin Țuluș "pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

Secția pentru procurori a CSM a dat, pe 4 iulie, aviz pentru revocarea din funcțiile de procurori a Mihaielei Iorga și a lui Doru Țuluș.

Urmăriți B1TV.ro și pe