Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Mai e puțin până pe 11 septembrie, iar școlile stau să cadă pe elevi. La propriu (VIDEO)

Mai e puțin până pe 11 septembrie, iar școlile stau să cadă pe elevi. La propriu (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: stirileprotv.ro Eveniment

Şcolile din ţara noastră sunt în cădere liberă! 40% dintre școlile Capitalei au nevoie de renovare şi 10% nu au autorizaţie pentru securitate în caz de incendiu, informează B1 TV. În Bucureşti tavanul unei şcoli s-a prăbuşit. Chiar dacă au trecut mai multe luni de la incident, nimic nu s-a schimbat! În tot acest timp, autorităţile ridică din umeri.

Mai e puţin până începe anul şcolar, dar 40% din şcoli nu sunt pregătite să-și primească elevii. Şcoala 141 din Rahova este cel mai grăitor exemplu de unitate devenită un pericol pentru copii. În luna mai, tavanul s-a prăbuşit iar acum, la trei luni distanță, lucrurile au rămas la fel.

Mai e puțin până pe 11 septembrie, iar școlile stau să cadă pe elevi. La propriu

Citește și: Declarația 600, AMÂNATĂ pentru luna martie! Dragnea: Formularul ar putea fi eliminat (VIDEO)Andra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevărat"CORTEGIU FUNERAR" la deszăpezire! Doreii PLĂTIȚI DIN BANII ROMÂNILOR: Ziua trece, leafa merge! (VIDEO)

Angajaţii şcolii spun că nu ştiu care va fi soarta clădirii. Primarul Sectorului 5 spune că problemele sunt mai grave de cât se aştepta şi că va fi nevoie de mai mult timp pentru a rezolva problema. Între timp, părinţii sunt revoltaţi de situaţie şi spun că banii se pierd în investiţii inutile.

”Acolo vorbim de incompetenţă, putem vorbi şi la nivel de conducere şcolară, putem vorbi şi de rea voinţă din partea Consilului Local din acest Sector, am înţeles că era vorba de două corpuri. Este complet aiurea să faci o sală de sport şi în şcoala respectivă cele două corpuri să mai aibă un pic şi să cadă pe tine”, a susținut Cristache Iulian, de la Federația Părinților.

Citește și: LUX PE BANI PUBLICI! NABABUL de la Metrorex, pus pe COMBINAȚII (VIDEO)„Interesul dictează”. Cătălin Tolontan: Exact acum un an Cozmin Gușă era în favoarea grațierii. Zece zile mai târziu, când Maricel Păcuraru era eliberat, grațierea nu mai era necesarăUn COPIL de zece ani a SUNAT la poliție. GROAZNIC care a fost motivul

Situaţia este şi mai dramatică la sate, unde şcolile sunt într-o stare deplorabilă, iar banii dispar în proiecte gândite pentru a aduce unora profit.

”Sunt investiţii de zeci de mii de euro pe grupuri santiare construite în curţile şcolilor, practic nişte haznale. Sunt investiţii de sute de mii de euro pe schimbări de acoperiş, ceea ce nu este normal.  Deşi ne văităm că nu există finaţare, constat că sunt foarte mulţi bani băgaţi în aceste unităţi şcolare, dar costurile de efectuare a lucrărilor sunt foarte mult umflate. Sunt nişte bani care se duc în buzunarul unor şmecheraşi”, a mai susținut Cristache.

De altfel, 10% din şcolile din România nu au autorizaţie pentru siguranţa la incendiu şi riscă o amendă de 50.000 de lei. 

Citește și: CAMPIONI UMILIȚI DE STAT: Sportivii de aur, IGNORAȚI de 4 luni. Tolontan și Lipă, dezvăluiri EXCLUSIVE (VIDEO)Victima jandarmului bătăuș, mărturii șocante: Era buluc acolo, gardurile erau ridicate, oamenii trăgeau, jandarmii împingeau (VIDEO)Un nou PROTEST la Combinatul ArcelorMittal: Angajații, NEMULȚUMIȚI de oferta salarială

Citeşte mai multe despre:   școli,   an școlar,   investiții,   elevi,   școlari
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment