Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Mai multe persoane au încercat să fure moaștele Sfântului Luca de la o biserică din Slobozia

Mai multe persoane au încercat să fure moaștele Sfântului Luca de la o biserică din Slobozia

Un articol de: |

Mai multe persoane au încercat, joi, să fure moaștele Sfântului Luca ce au fost aduse la o biserică din Slobozia, cu ocazia sărbătoririi unui secol și jumătate de la atestarea documentară a lăcașului de cult din cartierul Boca, relatează Mediafax.

Aceștia au forțat ușa de termopan de la intrarea în holul lăcașului de cult, însă nu au putut pătrunde în biserică.

"S-a întocmit dosar penal pentru tentativă la furt calificat şi există un cerc de suspecţi. Pagubele sunt minore, la uşa de termopan forţată. Suspecţii nu au putut trece de uşile de lemn ale lăcaşului de cult, iar din casa parohială nu au furat nimic", a declarat inspectorul Andreea Dănilă, purtătorul de cuvânt al Poliției Ialomița.

Preotul paroh al bisericii crede că autorii spargerii ar putea fi copii.

"Autorii spargerii ar putea fi copii atraşi de bani şi câştiguri. Sfântul Ierarh Luca a păzit biserica de intenţia păgână a hoţilor", a afirmat preotul Nicolae Gangă.

Miercuri, moaștele Sfântului Luca au fost aduse la biserica cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Bora, municipiul Slobozia, pentru sătbătorirea a 150 de ani de la atestarea documentară a lăcașului de cult.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment