Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Majoritatea maghiară din Sfântu Gheorghe a refuzat să îi acorde unui român premiul Pro Urbe. Rodica Pârvan (PSD): Este o atitudine total DISCRIMINATORIE / Antal Arpad: Eu nu mă simt responsabil

Majoritatea maghiară din Sfântu Gheorghe a refuzat să îi acorde unui român premiul Pro Urbe. Rodica Pârvan (PSD): Este o atitudine total DISCRIMINATORIE / Antal Arpad: Eu nu mă simt responsabil

Un articol de: |
Foto: We Radio Eveniment

Noi dispute în Sfântu Gheorghe, după ce Primăria a refuzat, pentru al patrulea an la rând, să ofere premiul Pro Urbe unui cetățean de naționalitate română. Reprezentanții comunităților română și maghiară s-au acuzat reciproc de lipsă de toleranță.

Decizia, luată cu majoritatea voturilor din partea UDMR, a fost ca titlul Pro Urbe să fie acordat lui Dancs Arpad, pentru activitatea sa desfășurată în beneficiul comunității locale, dar consiliera PSD Rodica Pârvan a contestat decizia, declarând că premiul i s-ar fi cuvenit unui român. Consiliera a invocat și faptul că din anul 2013, pe considerentul naționalității, niciun român nu a mai primit acest titlu.

Citește și: Brandul Arsenie Boca a fost luat de un maghiar care amenință cu plângeri penale şi chemarea în instanţă comercianţii de suveniruri şi instituţiile care folosesc „marca duhovnicului”Un fost boss din Liga 1 s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră Imagini șocante! Momentul crimei de la stația de metrou Dristor 1. Alina e impinsa si lovita in capReacția martorilor de la crima din stația de metrou Dristor: FILMAU CU TELEFOANELE (VIDEO)

„Nu am nimic cu persoana nominalizată, ci cu principiul. Războiul s-a încheiat, iar dacă cineva are impresia că a câștigat, în fond l-a pierdut, adâncind prăpastia, abisul care există între noi (comunitățile română și maghiară). (...) Este o atitudine total discriminatorie și voi protesta în continuare”, a declarat Rodica Pârvan.

Rodica Pârvan a spus că prima sa acțiune de protest va fi de a nu participa la Zilele Sfântu Gheorghe și ulterior de a vota împotriva tuturor proiectelor de hotărâri ce vor fi puse pe ordinea de zi a următoarelor trei ședinte din Consiliul local, informează mesagerulcovasna.

Reprezentanta PSD l-a acuzat pe primarul Antal Arpad că „a transformat premiul Pro Urbe într-o monedă de schimb” pentru anumite frustrări etnice, dar și de faptul că nu și-a îndeplinit „,misiunea de mediator între cele două comunități”. În replică, primarul Arpad a declarat: „Eu am sperat că vom intra într-o competiție a gesturilor pozitive. Eu nu mă simt responsabil. Ar trebui să tragem linie și să contruim ceva împreună”, precizând că deschiderea față de români nu a fost recepționată pozitiv.

Citește și: Mesajul lui Iohannis din cartea de condoleanțe a Regelui MihaiBărbatul dispărut sâmbătă într-o pădure din Caraș-Severin, găsit mortIMAGINI INCREDIBILE cu momentul CRIMEI de la stația de metrou din Dristor (VIDEO)

Premiul Pro Urbe este cea mai înaltă distincție a Consiliului Local Municipal, pentru a recompensa moral persoanele care au crescut la creșterea bunăstării comunității locale sau prestigiului și se acordă în fiecare an în cadrul zilelor orașului, unei persoane care a împlinit vârsta de 70 de ani.

 

Citeşte mai multe despre:   Sfântu Gheorghe,   pro urbe,   premiu,   cetatean,   nationalitate,   romani,   maghiari,   voturi,   UDMR,   toleranta,   premii,   discriminare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment