Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu”: Copilul scos din puţ este un caz extrem de grav. Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo, zece ore, în frig și apă

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu”: Copilul scos din puţ este un caz extrem de grav. Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo, zece ore, în frig și apă

Un articol de: |
Foto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta Eveniment

Copilul de aproape doi ani care a fost scos acum două zile dintr-un puț reprezintă un caz extrem de grav, dat fiind că a stat mai bine de zece ore cu jumătate de corp în apă, a declarat managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu” din Capitală, Dan Enescu, pentru news.ro.

"Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo. Vă daţi seama, aproape 11 ore într-un puţ îngust, în frig, cu jumătate din corp în apă, înghiţind apă despre care nu ştim nimic, mă refer la calitatea acesteia. Mi-aş dori şi eu, din toată inima, să spun copil salvat, aşa cum am spus de zeci de mii de ori în cazul copiilor cu arsuri grave, cărora nimeni nu le mai dădea nicio şansă, poate nici chiar ştiinţa. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar într-un caz fără precedent", a declarat profesorul Dan Enescu.

Citește și: Din ciclul ”Ce mai spun românii”: ”Cifra optanică a sufletului” sau de ce se bea agheasmă (VIDEO)'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Ce se întâmplă cu mormintele regale de la Curtea de Argeș

Medicul a mai precizat că în acest caz este vorba despre o suferință pulmonară gravă cu risc de infecție masivă, dar și despre afectarea gravă a pielii din cauza frigului și a umezelii.

"În acest moment, aşa cum am mai spus, cel mai mare risc, adică cel care ar putea provoca decesul, ar fi o infecţie pulmonară masivă. Dar sigur că pot fi şi alte suferinţe, inclusiv ale pielii, după ce copilul a stat 11 ore în frig şi umezeală. Faceţi, vă rog, un test şi vedeţi dacă puteţi sta în frig, în întuneric, într-un spaţiu îngust atâtea ore. Mie, ca adult, îmi este greu să mă văd rezistând. Dar, în viaţa mea, am văzut multe minuni", a continuat profesorul Dan Enescu, citat de news.ro.

Acesta a mai spus că în spital au mai fost salvați copii cărora nimeni nu le dădea nicio șansă.

Citește și: L-au prins pe hoțul român care prăduia motocicliștii în MadridMilitarul care a comis crima din coafor a avut ultima testare psihologică în octombrie 2017HALUCINANT! Aroganța popilor nu mai are limite. Ce înalți prelați vor avea STATUI de 3 METRI înălțime în Cluj (FOTO)

Copilul de un an şi opt luni scos din puţ este ţinut pe aparate pentru ca plămânul în care sunt germeni să îşi revină sub tratament antibiotic, a precizat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu”.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment