Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Maria Grapini, taxată de colegii europarlamentari pentru greșelile gramaticale: "Educație precară, ignoranță agresivă și superficialitate infatuată"

Maria Grapini, taxată de colegii europarlamentari pentru greșelile gramaticale: "Educație precară, ignoranță agresivă și superficialitate infatuată"

Un articol de: |

"Florile înfrumusețesc casa", "hn gând pios și dravoste veșnică", "ninsoarea și viscolul a adus dimineți mai puțin bune la mulți oameni", "bună dimineața de la Instambul", "astăzi este rău pentru că ieri au fost politice proaste", sunt doar câteva dintre replicile Mariei Grapini care au făcut înconjurul mediului virtual.

Greșelile gramaticalei ale acesteia sunt taxate și de colegii săi din politică. Europarlamentarul Cristian Preda încearcă să găsească o explicație, într-un articol publicat pe ziare.com, “sindromului Grapini”.

„Ignoranța agresivă ar putea fi, deci, un ingredient al spectacolului democratic, care aduce cu el o lume pestriță, în care își găsește loc orice personaj: un doctor la Oxford, un plagiator, un analfabet.

A doua explicație e mai simplă, adică - fiind vorba despre politică - mai cinică: autoarea gafelor în serie dorește pur și simplu să atragă atenția. Nu a găsit altceva care s-o distingă, așa ca produce - pe bandă rulantă! - erori de exprimare”, explică Preda.

O a treia posibilitate ar fi dispreţul. Dacă politicienii sunt percepuţi ca monştri cărora nu le pasă de etică, de valori, de dreptate, care-i animă exclusiv pe cei care nu fac politică, de ce i-ar pasă de regulile ortografice, ortoepice şi de punctuaţie? "Când dispreţul e rege, limitele regatului sunt bolborosite de agramaţi", mai scrie Cristian Preda.

Nu poate fi ignorată nici ipoteza unei combinații între cele trei variante: “o educație precară, dorința irepresibilă de a fi în atenția publicului scriind banalități și superficialitatea infatuată pot avea drept rezultat ceva care e mai aproape de onomatopee decât de un discurs în hemiciclul de la Strasbourg”.

Culmea “sindromului Grapini” ar fi ca aceasta să se iscălească greșit, conchide Cristian Preda.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Preda,   maria grapini,   greseli gramaticale,   europarlamentar
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment