Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Marius Iosif: Am intrat în arhiva SIPA. Pentru mine, raportul care a apărut în spațiul media este inexistent câtă vreme nu este desecretizat (VIDEO)

Marius Iosif: Am intrat în arhiva SIPA. Pentru mine, raportul care a apărut în spațiul media este inexistent câtă vreme nu este desecretizat (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: dcnews.ro Eveniment

Dosare modificate, documente copiate la xerox şi arhivate separat pe cd-uri sau alte medii de stocare electronică, fără nicio clasificare a gradului de secretizare sub care se află. Mai mult, zeci de documente au fost extrase din arhivă şi au ajuns la fostul ministru al justiţiei, Monica Macovei. Asta arată un raport al comisiei care a inventariat arhiva SIPA, publicat de Evenimentul Zilei.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, Marius Iosif, membru al comisiei care a intrat în arhiva SIPA, a declarat că fondul arhivistic găsit acolo nu era indexat, ca atare a fost nevoie de stabilirea unei logici în ordonarea documentelor. 

Citește și: DEZASTRUL din infrastructură, ironizat pe Facebook! Mii de persoane vor participa în anul 2070 la inaugurarea unui sens giratoriuAndra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratPRIMELE declarații ale JANDARMULUI VIOLENT: Au fost lovituri de oprire, nu de a face rău cuiva, nu cu ură. Aveam informaţii în cască. Mi s-a spus că s-a aruncat cu garduri în jandarmi / Ce a spus despre Dragnea

”Am făcut ceea ce eram obligați să facem potrivit ordinului ministrului Justiției și hotărârii de guvern, respectiv să inventariem arhiva SIPA, să vedem ce anume conține și să stabilim eventuale destinații sau propuneri de gestinare a fondului arhivistic. 

La momentul în care am intrat în spațiul în care se află arhiva SIPA nu am găsit în niciun fel indexat întregul fond arhivistic, a trebuit să încercăm să stabilim un anumit fir logic de ordonare a documentelor de acolo.

99% din documente sunt îndosariate. 

Citește și: ALERT! Suspecți, REŢINUŢI în urma unei CRIME, comise în propria locuinţăI se spunea Tătăielu... DRUM LIN, Domnule Profesor! RĂSTURNARE de situație: SOȚII SPÂNZURAȚI în propria casă, ASASINAȚI cu sânge rece

Fiecare membru al comisiei lua câte un dosar, vedea dacă este vorba despre o anumită persoană și cu o eventuală relevanță operativă, nu apuca să citească, fiecare dosar are vreo 200-300 de file, sunt câteva sute bune, dacă nu cumva câteva mii de dosare. Efectiv îl răsfoiam ca pe o carte, vedeam dacă este vorba despre aceeași persoană și stabileam «ok, aceasta este posibil să aibă o anumită relevanță operativă».

Noi le puneam deoparte, notam numărul dosarului, încercam să facem noi o anumită ordine în ele, (...) și principalul scop era acela de a identifica cine sunt posibilii adresanți ai arhivei sau ce anume se poate face cu fondul arhivistic, erau și dosare de personal”, a spus Iosif. 

Marius Iosif: Am intrat în arhiva SIPA. Pentru mine, raportul care a apărut în spațiul media este inexistent câtă vreme nu este desecretizat

Citește și: Andreea Raicu, advertorial siropos despre premierul Vasilica: Optează pentru părul vopsit blond și coafat! (FOTO)Pogromul de la Bucureşti și MASACRUL de la Jilava, comemorate în pădurea Jilava (FOTO)ANCHETĂ parlamentară în cazul Jandarmului bătăuș: “TREBUIE analizat și SANCȚIONAT”

Întrebat ce înseamnă interes operativ, Marius Iosif a răspuns: ”Noi nu eram specialiști în informații clasificate, noi puteam să spunem că privește o anumită persoană. Mai erau și dosare de cadre, erau dosare de personal, era deconturi de călătorie, de cazare, cărți de muncă ale lucrătorilor SIPA. 

Nu am plecat de acolo neapărat cu sentimentul datoriei împlinite decât în măsura posibilului. Acolo este un fond arhivistic extrem de vast, ar fi trebuit să fie prezenți cred că 20 de membri într-o comisie care să stea zi de zi timp de șase luni să vadă despre ce este vorba. 

Noi am reușit, atât cât ne-a permis timpul și capacitatea noastră de lucru, să identificăm câteva chestiuni în raport de care am făcut niște propuneri. Nici pe departe nu am reușit să inventariem întregul fond arhivistic. În lipsa unor indecși arhivistici nu ne-a fost posibil nici măcar să identificăm dacă am fost în fața unui întreg fond arhivistic, dacă cel de acolo este întregul fond arhivistic al arhivei SIPA. 

Citește și: Firea: Peste 500 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să acționeze în toate sectoarele CapitaleiGodină, despre o femeie-jandarm care i-a spus că ”are faţă de prost“: ”Sunt curios ce faţă va avea ea după ce îi voi face o reclamaţie la unitate“ (FOTO)CUTREMUR în fotbalul românesc! O CAMPIOANĂ, anchetată pentru FRAUDĂ de 10 milioane de euro

Pentru mine, raportul care a apărut în spațiul media este inexistent câtă vreme nu este desecretizat”, a mai spus Marius Iosif
 

Citeşte mai multe despre:   arhiva sipa,   Marius Iosif,   documente,   fond arhivistic
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment