Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Medicamentele pentru cancer NU se mai vând în România: Producătorii se retrag de pe piață, pacienții sunt lăsați să moară (VIDEO)

Medicamentele pentru cancer NU se mai vând în România: Producătorii se retrag de pe piață, pacienții sunt lăsați să moară (VIDEO)

Un articol de: |

Citește și: "Protestul tăcut" din fața sediului PSD durează de peste 24 de oreS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăUn cioban din Vaslui a fost găsit mort într-o fântână

Ne mor copiii, ne mor bolnavii din cauza lipsei de tratamente la cancer! Este strigător la cer, dar este adevărul cinic care taie în carne vie.

11 producători de medicamente care tratează cancerele au anunțat că renunță la autorizația de punere pe piață. Motivul - tăierea preţurilor, aşa cum s-a promis în programul de guvernare al PSD.

În ciuda faptului că pacienții, medicii și producătorii au încercat din răsputeri să-i convingă că măsura e ucigașă, că noțiunea "medicamente și mai ieftine" va înseamna pentru pacientul român "fără medicamente".

Citește și: Coroana regală prezentă la funeraliile Regelui Mihai este o copie: Explicațiile directorului Muzeului Național de IstoriePorțile Palatului Regal nu vor fi închise în noaptea de joi spre vineriRomânia în Spațiu Schengen în 2018? Semnale puternice privind aderarea venite de la vârful politicii europene

Subiectul a fost punctat încă de joi dimineață de jurnalista Paula Rusu.

"Scrie negru pe alb în notificările producătorilor că motivul pentru care renunță să mai aducă aceste medicamente în România e motivul comercial. Guvernul PSD-ALDE a anunțat cu mândrie la începutul lunii că a scăzut prețul medicamentelor cu 35 la sută, așa cum a promis în campania electorală. In ciuda faptului că pacienții, medicii și producătorii au încercat din răsputeri să-i convingă pe liderii PSD (Ministerul Sănătății) că măsura e ucigașă, că noțiunea “medicamente și mai ieftine”  va înseamna pentru pacientul român “fără medicamente”.", notează Paula Rusu pe blogul său.

”Toate propunerile noastre legate de identificarea unei soluții nu au fost ascultate de decenți de-a lungul timpului. O poziție dezastruoasă a Ministerului Sănătății a dus la o situație fără ieșire pentru pacienții care se văd acum cu viața pusă în pericol.

Citește și: Simeon al II-lea a Bulgariei, singurul monarh din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial rămas în viață, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)Trei tineri au bătut și violat două adolescente din BrăilaDIICOT critică modificările la codurile penale: Ne îngrijorează cum se desfășoară acest proces, fără transparență și fără consultarea unor experimentați practicieni ai dreptului

Toate promisiunile din campanie nu s-au materializat, ba chiar situația s-a înrăutățit: mai dăm și verde la exportul paralel, prin adoptarea acestei legi în Camera Deputaților.

Într-o situație critică sunt și copiii cu cancere și leucemii. Din tratamentele lor lipsesc medicamente importante”, a declarat Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer din România, pentru B1 TV.

Medicamentele pentru cancer NU se mai vând în România: Producătorii se retrag de pe piață, pacienții sunt lăsați să moară

Citește și: A fost confundată pe Facebook cu criminala de la metrou: Nu aștept nici măcar scuze pentru aceste LOVITURIMinistrul Transporturilor, măsuri după crima de marți: Din 2018 se vor monta panouri de protecție în stațiile de metrouIohannis, anunț important pentru românii plecați în Marea Britanie! Ce se întâmplă după Brexit

Conform estimărilor Alianţei Pacienţilor Cronici din România, realizate în lipsa unui registru naţional de cancer, în România trăiesc astăzi aproximativ 1 milion de bolnavi de cancer.  Cancerul de plămâni este cel mai frecvent tip de cancer în România, urmat de cel colorectal, de sân, de prostată şi de col uterin, mai notează Paula Rusu.

Citeşte mai multe despre:   medicamente,   cancer,   pacienti,   producatori
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment