Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Meleșcanu: Legea arată că informațiile cerute de Cotroceni nu pot fi dezvăluite. Nu pot să confirm dacă Ponta a fost sau nu ofițer acoperit

Meleșcanu: Legea arată că informațiile cerute de Cotroceni nu pot fi dezvăluite. Nu pot să confirm dacă Ponta a fost sau nu ofițer acoperit

Un articol de: |
Foto: B1 TV Eveniment

Fostul șef al SIE, Theodor Meleșcanu, a declarat, marți, că informațiile referitoare la identitatea ofițerilor acoperiți cerute de președinte nu pot fi dezvăluite, potrivit legii.
El a susținut că răspunsul pe care i l-a trimis președintelui la o astfel de solicitare a fost în numele Serviciului, respectiv ce prevede legea.

Meleșcanu a spus că este vorba de Legea 1/1998, susținând că prin declarațiile făcute luni seară președintele a încâlcat prevederile acesteia. Este vorba despre prevederea care stabilește că ”sursele de informații, metodele și mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite față de nimeni și în nicio împrejurare”.

”Mă aflam sub incidența unor norme legale în vigoare: legea referitoare la activitatea SIE - sursele de informare, metodele și mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite față de nimeni și în nicio împrejurare. Aveam două posibilități: să respect sau nu legea. Răspunsul transmis președintelui a fost al instituției. SIE nu s-ar compromite niciodată cu asemenea practici. Ori ce câte ori au fost solicitate informații, ofițerii m-au informat, au primit aprobarea mea și mandatul necesar pentru Cotroceni”, a declarat Meleșcanu.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu este primul președinte care a cerut liste de la SIE.

”Eu nu acopăr și nu descopăr pe nimeni”, a spus Meleșcanu, fiind întrebat dacă e adevărat că l-a acoperit pe Victor Ponta.

Totodată, el a anunțat că nu intenționează să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

”Nu pot să confirm dacă Ponta a fost sau nu ofițer acoperit. Nu am acest drept. Dacă aș face-o, aș încălca legea”, a precizat Theodor Meleșcanu.

Meleșcanu, reacție după dezvăluirile lui Băsescu despre ofițerul acoperit


Citeşte mai multe despre:   Theodor Melescanu,   informatii,   Cotroceni,   nu pot fi dezvaluite,   Victor Ponta,   ofiter acoperit
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment