Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Mii de marinari riscă să își piardă posturile. Nicio reacție de la Minister (VIDEO)

Mii de marinari riscă să își piardă posturile. Nicio reacție de la Minister (VIDEO)

Un articol de: |

Situaţie disperată pentru marinarii români. 25.000 dintre ei riscă să rămână fără locuri de muncă, dacă România nu implementează rapid Convenția Maritimă privind munca pe vapoare, avertizează liderii Sindicatului Liber al Navigatorului, citat de B1 TV.

La ora actuală există o adevărată criză de ofiţeri pe navele lumii, iar autorităţile române par a nu mişca un deget pentru a-i ajuta pe marinarii noştri să ocupe posturile libere. Se plânge de acest lucru Sindicatul Navigatorilor, care acuză că tinerii ce termină facultăţile de marină nu sunt sprijiniţi de statul român pentru a-şi face stagiul de cadeţie şi ajung şomeri... cu diplome. Ba mai mult, dacă ţara noastră nu se aliniază unor cereri internaţionale, chiar şi marinarii activi pot fi înlocuiţi în masă de străini.

Citește și: Incendiu la SPITALUL din Panciu: Pacienţii au fost evacuaţiRegele Mihai va fi înmormântat pe întuneric! Explicația Bisericii OrtodoxeIonuț Gologan a părăsit 'Închisoarea Iadului'. Anunțul avocatului Patru jandarmi, răniţi într-un accident în Bucureşti (VIDEO)

Astfel, 25.000 de marinari români sunt în pericol să-şi piardă posturile de la bordul navelor aflate pe mările lumii, dacă România nu implementează mai repede Convenția Maritimă privind munca pe vapoare. Mai avem răgaz până în luna noiembrie pentru a ne alinia standardelor internaționale, spun liderii Sindicatului Liber al Navigatorului.

Mii de marinari riscă să își piardă posturile. Nicio reacție de la Minister

”Navigatorii români sunt în pericol să-și piardă locurile de muncă, pentru ca nu există posibilitatea armatorilor de a-i acoperi, din punct de vedere social și medical”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele SLN.

Citește și: Bărbat amendat pentru că i-a făcut ”sclavi” pe jandarmii care s-au pus scut în fața lui Dragnea, la DNADEPLORABIL! România NU ARE BANI să-și trimită elevii finaliști la un concurs NASA!COD GALBEN de viscol în cinci judeţe. Un alt judeţ sub cod galben de ceaţă

Soluţii sunt însă aşteptate din partea Guvernului și a Parlamentului care trebuie să legifereze acest aspect. Însă până acum, niciun răspuns. O soluție ar fi un proiect dedicat absolventilor școlilor de marină.

”Trebuie să strângem un minim de fonduri, astfel încât să împărțim costurile cu armatorii pentru efectuarea cadeției de tinerii studenți. Ne trebuie cel puțin 500.000 de dolari pentru 100-150 de cadeți”, a mai susținut Mihălcioiu.

Cu acești bani, s-ar asigura diurna și transportul cadeților pe nave. Pentru implementarea proiectului este însă nevoie de implicarea activă a Ministerului Transporturilor. Până acum însă acesta nu a răspuns favorabil demersiului inițiat de Sindicatul Marinarilor.

Citește și: ROMÂNIA SE ZGUDUIE: Trei cutremure în doar câteva ore! Ce ne așteaptă Vești triste privind starea de sănătate a polițistului lovit cu o sabie într-o intervenție la un traficant de droguriCioloș, lăudat de Ambasada Suediei pentru FESUL cu care a fost la miting (FOTO)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment