Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte "Posada" se întorc din Afganistan

Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte "Posada" se întorc din Afganistan

Un articol de: |
Foto: mondonews.ro Eveniment

Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte ”Posada” se întorc din Afganistan, informează Ministerul Apărării Naționale. La ceremonia de repatriere din teatrul de operațiuni, care va avea loc joi la Curtea de Argeș, vor participa ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Militarii au executat misiuni de protecție a bazei din Kandahar și misiuni de consiliere a forțelor de securitate afgane. În acest fel, ei au contribuit la realizarea unui climat de securitate necesar stabilității politice și sociale în zonă.

Până în prezent, militarii batalionului au participat la misiuni în teatrele de operații din Irak (UNAMI — septembrie 2005 — martie 2006) și Afganistan (ISAF III — iunie 2007 — ianuarie 2008, ISAF IV — iulie 2012 — februarie 2013, RESOLUTE SUPPORT — februarie — septembrie 2015).

”Datorită profesionalismului de care au dat dovadă militarii Batalionului 33 Vânători de Munte 'Posada' pe timpul îndeplinirii misiunilor, Drapelul de luptă al unității a fost decorat cu Ordinul 'Virtutea Militară' în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, Ordinul 'Virtutea Militară' în grad de Ofițer cu însemn pentru militari, de război, precum și cu Emblema de onoare a Armatei României, Statului Major General și a Forțelor Terestre”, se mai arată în comunicatul MApN.

Citeşte mai multe despre:   batalionul 33,   vanatori de munte ,   Afganistan,   militari,   intoarcere din misiune,   mapn,   Dusa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment