Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Apărării: Acţiunile de deszăpezire şi de ajutorare a populaţiei afectate de fenomenele meteo continuă

Ministerul Apărării: Acţiunile de deszăpezire şi de ajutorare a populaţiei afectate de fenomenele meteo continuă

Un articol de: |
Foto: evz.ro Eveniment

Ministerul Apărării Naționale a anunțat printr-un comunicat de presă că în continuare au loc operațiuni pentru salvarea vieților omenești puse în pericol de viscol și de ninsorile abundente, pentru colectarea și distribuirea de alimente.

Personalul MApN continuă acțiunile pentru transportul de urgență al produselor alimentare și materialelor de strictă necesitate, oferite de asociații și patronate ale producătorilor din industria alimentară sau colectate la cele 38 de centre, deschise în București și în mai multe garnizoane din țară, către oamenii din localitățile izolate.

Pentru coordonarea colectării şi transportului alimentelor oferite de cetăţeni şi de agenţii economici, au fost înfiinţate două centre de coordonare, unul pentru transportul terestru, la Baza de Sprijin Logistic "Muntenia", şi unul pentru transportul aerian, la Flotila 90 Transport Aerian. În aceste centre s-au colectat aproximativ 260 tone de alimente şi 15,14 tone de îmbrăcăminte. Au fost executate 81 de misiuni de transport, aerian şi terestru, cu 140 de tone de ajutoare către populaţia izolată din judeţele Giurgiu, Brăila, Vrancea, Buzău şi Ialomiţa, având la bază solicitările reprezentanţilor administraţiei publice locale.

Produsele alimentare transportate duminică la Flotila 95 Aeriană Bacău, cu aeronave C-27 J SPARTAN, în cadrul podului aerian instituit din ordinul ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, au fost preluate de militari din Divizia 2 Infanterie. Aceştia le transportă, cu autocamioane, în localităţi izolate din jud. Vrancea, în baza solicitărilor adresate de autorităţile locale.

În Bucureşti, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de starea drumurilor, 25 de autocamioane sunt pregătite să plece, cu circa 120 de tone de produse alimentare, de la Baza de Sprijin Logistic "Muntenia", spre zonele afectate de ninsoare din judeţele Buzău şi Ialomiţa.

Potrivit MApN armata a intervenit şi acţionează în continuare în judeţele din Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. De la începutul lunii februarie, în aceste operaţiuni de intervenţie şi sprijin au fost angrenaţi peste 6.100 de militari, organizaţi pe detaşamente, care au executat 286 de intervenţii, cu 475 de mijloace tehnice terestre, aeriene şi navale. Mulţi dintre aceşti militari au participat la două, trei sau la mai multe intervenţii.

Acţiunile militarilor pentru deszăpezirea localităţilor vizează, în principal, deblocarea căilor de acces spre şcoli, spitale, cămine de bătrâni, a unor locuinţe izolate, ambulanţe sau maşini care blochează căile rutiere.

În judeţul Galaţi, în zona localităţilor Buciumeni, Nicoreşti, Poiana şi Vişina, detaşamente de militari din Brigada 10 Geniu continuă lucrările de distrugere prin explozii a barajelor de gheaţă şi de deszăpezire a căilor de comunicaţii.

În judeţul Vrancea, detaşamente de militari din Brigada 8 LAROM acţionează în localităţile Dumitreşti, Poiana Cristei, Gura-Caliţei şi Gugeşti pentru deszăpezirea drumurilor.

În jud. Vâlcea, un detaşament de militari de la Centrul de Instrucţie Geniu acţionează, cu mijloace de deszăpezire, pentru deblocarea căilor de comunicaţie în zona localităţii Bălceşti.

În jud. Dâmboviţa, militari din Batalionul 235 Sprijin Logistic şi din Batalionul 22 Transport din Târgovişte transportă apă potabilă către locuitorii cartierului Schela Mare din municipiul Moreni, a căror aprovizionare cu apă este întreruptă.

Pe Dunăre, remorcherul maritim de salvare "Grozavul" execută permanent, pe canalul navigabil al Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea, misiuni de spargere a gheţii şi de transport de persoane şi aprovizionare cu alimente a localităţilor izolate din Deltă. Remorcherul "Grozavul" a început misiunea la data de 6 februarie, până în prezent parcurgând peste 400 mile marine în operaţiunile pe fluviu.

Remorcherul Fluvial RF 328 continuă să asigure transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu. De la data începerii misiunii, la 31 ianuarie, RF 328 a executat 52 de treceri pe Dunăre, transportând 940 de pasageri, echipe SMURD, persoane bolnave şi alimente.

Citeşte mai multe despre:   mapn,   deszapezire,   lucrari,   personal,   militari
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (5):
 • 1. De elvira | 15 Feb 2012 20:49

  Bietii oameni, cred ca isi pierdusera speranta ca vor scapa cu viata din aceste incercari. Noroc ca militarii au actionat pentru salvarea vieţilor omeneşti puse în pericol de ninsorile abundente, pentru distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea unor căi de acces. Inca nu imi ies din minte toate acele case ingropate de-a dreptul in zapada.

 • 2. De dan | 15 Feb 2012 20:35

  Atat militarii merita din plin laudati si apreciati pentru interventiile prompte pe care le-au avut de-a lungul acestei perioade extrem de dificile, cat si ministrul Oprea care a stiut sa coordoneze cu eficienta si responsabilitate actiunea acestora. Este linistitor gandul ca, indiferent de situatii, armata este aproape de romani.

 • 3. De Calin | 15 Feb 2012 20:28

  Toata admiratia.
  Tot respectul.
  Va multumesc si eu in numele atator romani care au nevoie de ajutorul dumneavoastra.

 • 4. De Achim | 15 Feb 2012 19:23

  Trebuie laudati pentru eforturile depuse. Stiu ca Oprea i-a felicitat pentru munca depusa dar cred ca si presa ar trebui sa ii laude. Merita tot respectul nostru, al tuturor romanilor.

 • 5. De Stoican | 15 Feb 2012 17:58

  Potrivit ordinului ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, pentru a interveni de urgenţă în sprijinul autorităţilor publice locale şi centrale, în limitarea efectelor ninsorii şi viscolului şi salvarea vieţilor omeneşti, Ministerul Apărării Naţionale monitorizează situaţia din ţară, prin structura de specialitate a Statului Major General, şi are pregătiţi în permanenţă 8.000 de militari şi aproape 2.000 de mijloace tehnice.

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  TOP 5 Eveniment
  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade