Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Muncii anunță că va înfiinţa instituția Avocatul Copilului până la sfârşitul anului

Ministerul Muncii anunță că va înfiinţa instituția Avocatul Copilului până la sfârşitul anului

Un articol de: |

Ministerul Muncii a anunțat că va înființa instituția Avocatul Copilului până la finele acestui an, cu mandatul de a promova drepturile copilului și a apăra respectarea acestora.

”Dreptul la participare, asigurat prin lege fiecărui copil, îi conferă acestuia posibilitatea de a avea un cuvânt de spus în procesul adoptării tuturor deciziilor care îl privesc.

Citește și: Noi suntem români! Conaționali OPRIŢI LA AEROPORT fiindcă aveau tot PORCUL în bagaje: “Pune înapoi cârnatul!!”Salariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primeste'Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'Patriarhul Daniel ne-a certat că nu-i gata Catedrala Neamului, chiar la începutul slujbei de înmormântare a Regelui Mihai

Vocea copiilor trebuie să se facă auzită, iar prin înființarea Avocatului Copilului ne dorim ca drepturile și interesele copiilor să fie apărate și promovate în fața tuturor, fie că vorbim de instituțiile de la nivel central sau local sau orice alți factori de decizie, ale căror hotărâri au impact asupra vieții acestora”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Avocatul Copilului va colabora cu organizațiile copiilor și va transmite informațiile primite de la acestea către factorii de decizie și autoritățile competente.
De asemenea, noua instituție va avea posibilitatea de formula și propuneri de măsuri, menite să încurajeze participarea copiilor în luarea deciziilor care îi privesc. 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Muncii,   avocatul copilului,   drepturile copiilor
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment