Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății, amenințat cu plângere penală pentru lipsa continuității tratamentului bolnavilor de cancer

Ministerul Sănătății, amenințat cu plângere penală pentru lipsa continuității tratamentului bolnavilor de cancer

Un articol de: |

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat că organizația pe care o conduce ar putea să facă plângere penală împotriva Ministerului Sănătății din cauza lipsei continuității tratamentului bolnavilor de cancer.

"Lipsa fondurilor determină întârzierea accesului gratuit la investigaţii până la 4 luni, iar unii dintre pacienţi nici nu mai prind aceste investigaţii pentru stabilirea liniei terapeutice bazată pe dovezi deoarece decedează. Întreruperea tratamentelor în desfăşurare, generată de o politică proastă a preţurilor şi a exporturilor paralele, va determina în cel mai scurt timp ca pacienţii şi FABC să facă plângere penală împotriva Ministerului Sănătăţii responsabil pentru asigurarea continuităţii acestor tratamente" a spus Cezar Irimia conform știrilor B1TV.

Citește și: Vești triste privind starea de sănătate a polițistului lovit cu o sabie într-o intervenție la un traficant de droguriBiserica Ortodoxă explică de ce Regele Mihai va fi înmormântat pe întunericPoze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. FotoCioloș, lăudat de Ambasada Suediei pentru FESUL cu care a fost la miting (FOTO)

Liderul Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a adăugat că în toamnă vor expira contractele cost-volum, fapt ce va afecta asigurarea tratamentelor pentru cei care sufera de maladia secolului.

"Pe noi ne îngrijorează că vom avea o întrerupere până ce va negocia din nou. În ultimii ani în UE au fost introduse 62 de medicamente noi pentru tratarea cancerului, iar în România au intrat doar 7 pe lista de medicamente compensate. Planul naţional comprehensiv pentru cancer lansat în luna aprilie sub patronajul premierului încă nu este aprobat de Guvern, deşi termenul limită anunţat iniţial este 31 iunie. De luni de zile pacienţii hematologici sunt cu tratamentele oprite. Medicii nu ştiu ce să mai facă. Unii şi-au dat demisia din comisii. Încă de anul trecut au început să dispară după ce acel ordin 75 a început să îşi arate efectele dezastruoase faţă de noi." a mai spus Irimia.

Acesta s-a arătat îngrijorat faţă de amânarea punerii în aplicare a ordinului privind recalcularea preţurilor la medicamente.

Citește și: Nu vom avea Regină: Principesa Margareta a anunțat ce TITLU va purtaUn expert pe voce și vorbire susține că înregistrările DNA din dosarul "Ferma Băneasa" nu sunt autentice și conțin urme de editarePriveghi INADMISIBIL de trist: Regele Mihai lăsat SINGUR în biserica din Lausanne! (FOTO)

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment