Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății: Singurele documente necesare la înscrierea copiilor la grădiniţă sau şcoală sunt adeverinţa medicală de la medicul de familie şi avizul epidemiologic (VIDEO)

Ministerul Sănătății: Singurele documente necesare la înscrierea copiilor la grădiniţă sau şcoală sunt adeverinţa medicală de la medicul de familie şi avizul epidemiologic (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: observator.ro Eveniment

Începe şcoala, iar pe lângă fuga după haine şi rechizite, părinţii mai au o grijă: adeverinţele medicale. Pentru că şcolile cer tot felul de acte care să ateste că micuţii nu sunt bolnavi. Ministerul Sănătăţii a reacţionat şi a publicat lista cu adeverinţele obligatorii pentru ca părinţii să nu alerge după documente inutile, informează B1 TV.

Singurele documente necesare la înscrierea copiilor la grădiniţă sau şcoală sunt adeverinţa medicală de la medicul de familie şi avizul epidemiologic, atrage atenţia Ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea încă mai există şcoli şi grădiniţe care cer analize suplimentare.

Care sunt documentele necesare la înscrierea copiilor la grădiniţă sau şcoală

Citește și: Protest în apropierea gropii de gunoi de la Glina: Locuitorii din zonă nu mai suportă mirosul cumplit (VIDEO)

 

”Aceste analize, de obicei exudatul faringial sau exudatul nazal, descoperă că în organismul copiilor se găsește un anumit germene. Aceștia, de regulă, nu sunt neapprat periculoși și nu reprezintă un pericol nici pentru copilul respectiv, nici pentru comunitatea în care copilul intră, adică grădinița sau școala”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu

Citește și: Arnold Schwarzenegger, martor într-un proces în România: Cum a ajuns starul american în această situație (VIDEO)

Efectuarea acestor analize, interpretate în mod superficial, duce de multe ori la administrarea de antibiotice fără ca aceasta să fie cu adevărat necesară.

”Mult mai multe efecte adverse se pot provoca sănătății unui copil prin supra-administrarea de antibiotice decât prin acești germeni care se gasesc în mod natural”, a mai explicat Colintineanu.

Analize suplimentare pot fi cerute de medicul de familie doar în cazul în care există simptome de boală infecţioasă la copil, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Citește și: Scandalul ia amploare: Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia va începe o anchetă internă după înregistrările în care apare preotul Cristian Pomohaci (VIDEO)

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade