Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sanătății va fi executat silit în cazul incendiului din maternitatea Giulești: Autoritățile trebuie să le acorde victimelor daune de peste 4 milioane de euro

Ministerul Sanătății va fi executat silit în cazul incendiului din maternitatea Giulești: Autoritățile trebuie să le acorde victimelor daune de peste 4 milioane de euro

Un articol de: |
Foto: ghidcabinet.ro Eveniment

Ministerul Sănătății va fi executat silit în cazul incendiului de lasalonul de terapie intensivă nou-născuțim din cadrul Maternității Giulești, de acum 5 ani.

Victimele daunelor urmează să primească daune de peste 4 milioane de euro, scrie un site de stiri.


Incendiul a izbucnit pe 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti.

De serviciu în salon era asistenta medicală Florentina Daniela Cîrstea care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a lipsit din încăpere aproximativ 12 minute.

12 minute care, susţin procurorii, au făcut imposibilă sesizarea momentului în care a izbucnit incendiul şi evacuarea nou-născuţilor. Consecinţelele? 11 bebeluşi arşi de vii, dintre care 6 au murit, iar ceilalţi au suferit arsuri grave.

În patru luni de zile, parchetul a finalizat ancheta. O expertiză tehnică a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza supraîncălzirii unor elemente de la aparatul de aer condiţionat.

Citeşte mai multe despre:   Maternitatea Giulesti,   nou-născuți,   incendiu,   daune
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment