Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Bodog reacționează la scandalul din sănătate. Medicii: Datele sunt manipulate (VIDEO)

Ministrul Bodog reacționează la scandalul din sănătate. Medicii: Datele sunt manipulate (VIDEO)

Un articol de: |

Medicii de familie nu renunţă. Nemulţumiti de faptul că revendicările nu le-au fost soluționate, doctorii trec la amenințări. Medicii spun că începând de miercuri nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, iar pacienţii nu vor mai primi trimiteri şi reţete compensate. 

Un răspuns a venit miercuri din partea ministrului Sănătății, Florian Bodog, însă acesta nu este cel așteptat de medici. Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Bodog a declarat că în București, peste 90% dintre medici au semnat contractele cu Casa, iar la nivel național, peste 70%. Ministrul a mai spus că deocamdată nu se pot purta discuții pe tema banilor. 

Ministrul Bodog reacționează la scandalul din sănătate. Medicii: Datele sunt manipulate

Citește și: Parchetul Militar s-a sesizat din oficiu în cazul jandarmului bătăuș de la protestul din Piața Universității 'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Videoclipul zilei: Cum arată Borcea după 4 ani de închisoare (VIDEO)

”Vreau să demontez una din afirmații, referitoare la faptul că acordă consultații pro bono. Medicii de familie care nu au semnat actul adițional la contractul cu Casa Națională de Asigurări nu au dreptul să elibereze nici rețete compensate, nici bilete de trimitere și în această situație, pactenții au dreptul să-și aleagă un alt medic de familie care a semnat. 

Noi am discutat în cursul zilei de azi cu președintele Casei Naționale de Asigurări și l-am rugat să găsească o soluție pentru a prelungi perioada de semnare a actelor adiționale și pentru data de astăzi pentru acei medici de familie care doresc să semneze și noi vom publica o listă a tuturor  medicilor de familie care au semnat contract cu Casa pentru ca pacienții să fie informați. 

Citește și: Patru veterani de război, decoraţi pentru meritele deosebite de către Primăria Generală (FOTO)Primăria Capitalei: Peste 2.800 de semnături pentru petiția online inițiată în favoarea construirii Spitalului MetropolitanȘOCANT! Un gălățean A LUAT FICTIV ÎN SPAȚIU aproape 1.500 de cetăţeni moldoveni. Ce a pățit bărbatul

În București, peste 90% dintre medici au semnat contractele cu Casa, iar la nivel național, peste 70%. Această situație se datorează și faptului că în anii anteriori, actele adiționale au putut fi semnate și ulterior datei de 3 ianuarie, pentru că au fost cinci zile libere. Însă, în cursul zilei de astăzi va fi ultima zi în care se mai pot semna actele adiționale”, a spus Florian Bodog

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care refuză să semneze aceste acte, ministrul a răspuns: ”Medicii de familie nu sunt angajații nici ai ministerului Sănătății, și nici ai Casei Naționale de Asigurări. Domeniile lor au un contract pe care dacă doresc îl continuă, dacă nu doresc, nu îl continuă. 

Vreau să-i asigur pe toți medicii că noi vrem să debirocratizăm actul medical, dar vrem să-l debirocratizăm legal, în așa fel încât pacientul și medicul să nu aibă de suferit. (...) La acest moment, toate discuțiile care se poartă cu medicii de familie, se învârt în jurul banilor. Domniile lor doresc mai mulți bani, ceea ce, din punct de vedere conceptual este corect, ceea ce și eu, ca ministru susțin, însă nu este, la momentul la care discutăm, nu este cazul de asemenea discuții. Nu ăsta este modul în care se vor rezolva lucrurile, prin blocarea sistemului și pe spinarea pacienților”, a mai spus ministrul. 

Citește și: Gabriela Firea: Anul trecut, în București, s-au asfaltat în total 199 de kilometri. Anul acesta se vor asfalta 26 de străzi și intrări din cartierul Henri Coandă, plus ultimele 15 străzi de pământ aflate în administrarea MunicipalitățiiCe s-a întâmplat cu POLIŢISTUL SUCEVEAN care a fost LOVIT CU SABIA ÎN CAP de un interlop!„Sfânta“ din ÎNCHISOAREA comunistă a murit. Povestea INCREDIBILĂ din spatele femeii Oţel

Pe de altă parte, Rodica Tănăsescu, președintele Sindicatului Național de Medicina Familiei (SNMF) a susținut că reprezentanții Casei Naționale de Asigurări manipulează informațiile. 

”Mie îmi pare rău că sunt minimizare problemele noastre la nivel financiar. Am solicitat casei naționale și ministerului Sănătății finanțare pentru cabinete, pornind de la realitatea existentă în ambulatorul integrat de specialitate. Nu am cerut cai verzi pe pereți. 

Din păcate, această problemă nu este singura. Sunt o mulțime de probleme legate de protocoalele terapeutice, de birocrație, de legislație, nimic din ceea ce am discutat nu este finalizat. (...)

Citește și: NOSTALGIA EPOCII DE AUR: 40% dintre români consideră că perioada comunistă a fost cea mai bună din istoria României moderneALERTĂ MEDICALĂ în România: Două femei au murit din cauza gripei. Zeci de persoane sunt internateKlaus Iohannis, mesaj pentru PROTESTATARI: ”Aceşti oameni SUNT...” (VIDEO)

Din cunoștințele noastre, mai puțin de jumătate dintre medici au semnat adiționalul, la nivel național. În București, se pare că sunt mai mulți. Casa Națională nu e prima dată când manipulează informațiile. Noi avem o numerotare paralelă care spune altceva”, a susținut președintele SNMF.
 

Citeşte mai multe despre:   Medicii de familie,   Florian Bodog,   Casa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment